Haber Merkezi / ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Pekin'de Çin Uluslararası Petrol ve Petrokimya Teknoloji Fuarı (CIPPE)'ne katılarak Türkiye enerji sektörü üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.
Büyükelçi Önen konuşmasında, enerji alanında dünyada önemli bir oyuncu olan Türkiye'nin enerji yatırımları konusunda güvenli bir liman ve bölgesinde lider bir aktör olmaya devam edeceğinin ifade ederek tüm yatırımcıları Türkiye'nin karlı enerji geleceğine katılmaya davet etti.
Büyükelçi Emin Önen, Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi Yabancı Çalışmalar Fakültesi Dekanı Luo Lin ve beraberindeki heyeti de Büyükelçilikte kabul ederek, kurum bünyesindeki Türk Dili Bölümü ile yapılacak işbirliği ve yürütülebilecek ortak projeler hakkında istişarede bulundu.
ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Pekin'de temaslarda bulunan Türk-Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan'ı Büyükelçilikte kabul ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve Çin'de 2011 yılından bu yana yatırımcı olarak faaliyette bulunan Standard Profil firmamızın, Hubei Eyaletinin Jingzhou şehrindeki fabrikasının açılışı Şanhay Başkonsolumuz ve Pekin Ticaret Ataşemizin katılımıyla gerçekleştiğini belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Önen ayrıca, 'Avanos'un tarihi, coğrafi ve kültürel değerlerinin yanı sıra, gezi, konaklama ve gastronomi başta olmak üzere çok sayıda turistik unsurlarına yer veren, ziyaretçilere bu mekanlarla ilgili navigasyon desteği sunan 'Avanos Cappadocia' uygulaması AppleStore ve Google Play'de' dedi.