Haber Merkezi / Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Karaköprü Belediyesi arasında 4 çocuk evinin açılması için protokol imzalandı. Karaköprü'de açılacak olan çocuk evlerinin tutulması ve bazı ihtiyaçlarının karşılanmasında Karaköprü Belediyesi'nin finansal destek sağlaması konusunda yapılan protokolü Karaköprü Belediyesi adına Başkan Metin Baydilli imzalarken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına Vali Güngör Azim Tuna ve ASPİM İl Müdürü Hasan Bilici imzaladı.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli çocukların geleceğin teminatı olduğunu işaret ederek, onlara gereken desteği sağlamaları gerektiğini söyledi. Başkan Baydilli, "Karaköprü Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında bir işbirliği protokolü imzaladık. Sığınma evlerinde kalan çocukları topluma kazandırmak için Karaköprü sınırları içinde 4 tane çocuk evi tutacağız ve çocuklarımızın burada ikamet etmesini, yaşamlarını sürdürmesini sağlayacağız. Çocukların bir sonraki hayatında topluma daha bağlanması için bir girişimde bulunduk. Ben bu protokolün imzalanmasında emeği geçen Valimiz Güngör Azim Tuna ve Aile Sosyal politikalar İl Müdürümüze çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise imzalanan protokolün amacının 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve 2828 sayılı hizmetler kapsamında bulunan çocukların; toplu yaşanılan kuruluşlar yerine ev ortamında temel ihtiyaçlarının karşılanarak yaşamlarını sürdürmeleri ve toplumla iç içe olabilecekleri mahalleler içerisinde müstakil yapı veya apartman dairelerinde bakımlarının yapılması olduğunu dile getirdi. Vali Tuna, "Bu projeyle amacımız çocuğun arkadaşlık, komşuluk ve mahalle gibi kavramlar ile toplumsal değerleri yaşayarak öğrenmesi; sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra sağlıklı bir kişilik ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamaktır. Bu güzel projeye desteklerinden ve protokol imzalamalarından dolayı Karaköprü Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, sosyal belediyecilik adına bu tür projelerde Karaköprü Belediyesi olarak her zaman yer almak istediklerini sözlerine ekledi.