AA / Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen turnuvada 16 takım 4 grupta mücadele edecek. Grup maçları sonucunda ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek.
Derneğin turnuva koordinatörü Abdurahim Sımak, yaptığı açıklamada, amaçlarının gençler arasında kaynaştırmayı sağlamak olduğunu söyledi.
Müslümanların her haliyle topluma örnek olması gerektiğini belirten Sımak, "Müslümanların, futbol gibi birbiri ile mücadele gerektiren bir oyunda bile saygı, sevgi ve kardeşlik çerçevesinde hareket edebileceğini topluma göstermek istiyoruz. Allah'ın izniyle turnuvamız bugün oynanan 3 maçla başladı. İlk karşılaşmalar kardeşlik hukuku içerisinde çok çekişmeli geçti. Maçlar sonunda kaybeden takım ile kazanan takım birbirlerine sarıldılar" diye konuştu.
Oynanan ilk maçlarda Siverek Çok Programlı Lisesi, Mustafa Kemal Lisesi'ni 5-3, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni 12-3 ve Anadolu Lisesi, Özel Dicle Lisesi'ni 10-3'lük skorlarla yendi.