Ayser POLAT / Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesindeki açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Yasin Akgül, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Mehmet Sabri Çelik, İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık, Concern Worldwide Ülke Direktörü Faryal Minhas, UNHCR Bölge Müdürü Andjelka Rudic, IOM Temsilcisi Fatoş Cengiz, Halid Almalati, Unfpa, Msyd-Asra, Goal, Maya Vakfı, Chance to Change temsilcileri, Mahalle muhtarları, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

URFA HALKI BÜYÜK BİR İNSANLIK ÖRNEĞİ SERGİLİYOR
Törende katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Suriye'deki insanlık dramına değinerek, uluslararası kamuoyunun sessizliğine dikkat çekti. Kamplardaki zorlu kış şartları nedeniyle çocukların öldüğünü hatırlatan Beyazgül, 'Akan kan bu coğrafyadan olunca dünya sessizliğe gömülüyor. 21. Yüzyılda yanı başımızda büyük bir insanlık dramına tanıklık ediyoruz. Ülkemiz bu insanlık dramına seyirci kalmayan, elindeki tüm imkanları mazlumlar için seferber eden birkaç ülkeden biridir. İlerleyen yıllarda bu kanlı savaş sona erdiğinde tarih kitapları Türk halkının fedakarlığını yazacak. Bu anlamda bu memleketin bir ferdi olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. Başta Şanlıurfa olmak üzere tüm sınır illerimizdeki vatandaşlarımız büyük bir insanlık örneği sergiledi ve Ensar olma şuurunu yaşattı' diyerek akan kanın bir an önce durmasını temenni etti.

ELİMİZİN UZANDIĞI HER AİLENİN HAYATINA ETKİ EDİYORUZ
Birlikte çalıştıkları sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Başkan Beyazgül, 'Suriye'deki göçmen sorunu sadece bizim sorunumuz değil, bir insanlık sorunudur. Bu insanlık dramına seyirci kalmayan STK temsilcilerimizle burada birlikte çalışıyoruz. Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığımız bu gruplarla çalıştıktan sonra Şanlıurfa'da çok güzel hizmetleri hayata geçirdi. Elimizin uzandığı her bir ailenin, çocuğun hayatı değişiyor. Gayretlerimizi artırmak zorundayız. Bu güzelliğe katkı sağlayan tüm bu güzel insanlara teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Açılış programında Robotik kodlama ve mentörlük kursunda başarılı olan 110 öğrenciye tablet verilirken 50 engelliye manuel ve Akülü sandalye hediye edildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, daha sonra Robotik kodlama ve çeşitli kursların düzenlendiği sınıfları gezdi. Kursiyerler burada yaptıkları çalışmalarla ilgili Başkan Beyazgül'e bilgi verdiler.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yenice Toplum Merkezinde: Stem Odası, Türkçe Dil, Müzik, Bilgisayar, Danışmanlık ve Yönlendirme, Robotik Kodlama ve Mentörlük kurslarında eğitimler veriliyor.