İshak Polat

Gazeteciler ile değerlendirme toplantısında bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılına ait çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazeteciler ile ' 2017 yılı Değerlendirme Toplantısı'nda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı faaliyetleri ile ilgili bur sunum gerçekleştiren Nihat Çiftçi, 3,753 personel ve 490 iş makinası ile Şanlıurfa ve ilçelerine hizmet verdiklerini dile getirdi.

2017 yılın en büyük projesi GAP Vadisi

Konuşmasında Şanlıurfa'nın daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için GAP Vadisine büyük önem atfeden Nihat Çiftçi 6 etap halinde, 2 etabı biten diğer etaplarında ise çalışmaların hızla devam ettiği GAP Vadisi Projesi hakkında bilgi vererek ; Bu projenin peyderpey hayata geçirilmesi ve Şanlıurfa'ya kazandırdığımız diğer parklarımız ile birlikte Şanlıurfa her anlamda yeşil bir kent haline gelecektir' diyerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde yapımını gerçekleştirdiği parklar hakkında bilgi verdi.

Teleferik, trambüs, yol çalışmaları

Yol çalışmalarından, toplu taşımaya kadar bir çok alt yapı çalışmalarına değinen Nihat Çiftçi Karaköprü Belediye Başkanlığından bu tarafa gündeme getirdiği Teleferik Projesinin hayata geçirileceğini belirterek tarmbüs çalışmalarının da devam ettiğini 2018 yılında bu projenin de tamamlanacağını dile getirerek kamuoyunda spekülatif haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Spor, Eğitim, Kültür ve Sanat alanında önemli çalışmalara imza attık.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin eğitim, kültür ve sanat çalışmaları hakkında bilgi veren Nihat Çiftçi; 2017 yılı içerisinde gençlerimizin ve vatandaşlarımızın spor yapabilmeleri adına bir çok tesisi hayata geçirdik ve 2018 yılında da bu çalışmalarımız devam edecek. Bunun yanı sıra kültür, sanat alanında bir çok kitabın baskısını gerçekleştirdik. Sanat Sokağı projesini hayata geçirerek burada bir çok kursun hayata geçirilmesini sağladık' diyerek bu alanlarda çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Şanlıurfa festivalle ve fuarlar şehri olacak

İsot Festivali, Mozaik Çalıştayı, Tarih Kongresi gibi çalışmalara değinen Nihat Çiftçi, 11 Nisan 2018 tarihine yetiştirmeyi planladıkları Fuar Merkezinin de hizmete girmesi ile birlikte Şanlıurfa'nın artık bölgede önemli bir festival ve fuar merkezi haline geleceğini belirterek; tarihi ve kültürel değerlerimizin daha iyi tanıtılması ile birlikte şehrimize önemli bir turist ziyareti gerçekleşecek, Şanlıurfa turizmde de hak ettiği noktaya gelecektir' dedi.

Şanlıurfa'ya hizmet için varız. Algıların kimseye faydası yok.

2017 yılına ilişkin faaliyetlere değinen Nihat Çiftçi daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Gelen sorular üzerine bütün çalışanları ile birlikte Şanlıurfa'ya hizmet için mesai mevhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Nihat Çiftçi; yapılan hizmetler üzerine yapılan algıların kimseye faydası yok. Bu şehir artık bu algıları önemsemiyor. Çünkü vatandaşımız verilen hizmeti görüyor. Bizim içinde önemli olan vatandaşımızın rahatı ve onların takdiridir' diyerek devam eden hizmetlerinin 2018 yılında da artarak devam edeceğini belirtti.