TBMM İdare Amiri ve Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden 100. kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Halil Özcan'ın mesajı şöyle:

'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün tecelliyatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. Yılı ve Peygamberler Diyarı, Medeniyetler Merkezi, Şanlı Şehrimiz Urfa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını aynı dönemde kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Güzel Urfa'mız ve Yüce Meclisimiz için nice 100 yıllara diyorum.

Büyük Türk Milletinin inancı ve sarsılmaz iradesiyle, 'ya var olacağız ya da yok olacağız' diyerek canı pahasına, varını yokunu ortaya koyarak yaptığı İstiklal Savaşı, bugünkü Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun temelini oluşturmuştur.

Vatanını, bayrağını, ezanını ve devletini koruma hassasiyeti içerisinde olan Peygamberler Diyarının yiğit evlatları; Türk, Kürt ve Araplardan oluşan 'Onikiler' öncülüğünde birlik ve beraberlik içerisinde hürriyetimizi ve özgürlüğümüzü yeniden kazanmak için canı pahasına düşmana karşı set olmuştur.

Düşmana karşı iman dolu göğüsleriyle mücadele eden ecdadımız esareti reddetmiş, prangaları kırmış ve özgürlüğe yeniden adım atarak Anadolu'nun her köşesine azim, kararlılık ve mücadele aşılamıştır.

'Onikiler' adı altında toplanan aziz ecdadımızın onurlu mücadelesini, Urfa'mızın bağımsızlık yolundaki kararlılığını, Urfalının esareti ve baskıyı reddederek düşmanları vatan toprağından nasıl defettiğini bizlere göstermiştir.

11 Nisan bizler için şanla ve gururla yad edilecek, hafızalarımızdan çıkmayacak özel bir gündür.

Bu vesileyle şanlı bir mücadele ve direnişle bize bu cennet vatanı, canlarını feda ederek bırakan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Şanlı milletimizin bağımsızlığına olan hassasiyetini azim ve kararlılıkla korumaya devam edeceğinden hiç şüphem yoktur.

Şükürler olsun ki; Aziz Urfa'mız 11 Nisan 1920'de vatanı için düşmana nasıl geçit vermediyse; aynı inanç ve kararlılıkla 15 Temmuz hain darbe girişiminde de FETÖ'cü hainlere karşıda dimdik durmuş ve teröre, teröriste, düşman odaklara ve işbirlikçilere karşıda aynı hassasiyetle devletinin yanında olmaya devam etmiştir.

Urfa vatanımız için her daim bir kaledir, bende dahil her Urfalı kardeşimde bu kalenin birer gönüllü askeridir.

Urfa'mızın 100 yıl önce bugünlerde göstermiş olduğu destansı mücadeleden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilk olarak 1984 yılında 'Şanlı' unvanı verilmiş ardından 2016 yılında İstiklal Madalyası verilerek Urfa'mız onurlandırılmıştır.

Urfa'mıza bu iki özel gururu yaşatan Türkiye Büyük Millet Meclisine ve emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu yıl Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde kutlanması planlanan Urfa'mızın kurtuluş günü etkinlikleri maalesef Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi.

Lakin bu gurur günü bizim için her daim gönüllerimizde diri ve sarsılmaz bir konumdadır.

Herkesi evlerinde ecdadımızı bir kez daha hayırla yad etmeye ve dualarla anmaya davet ediyorum.

Sözlerimi sonlandırmadan önce şuan ülkemizin birinci gündemi olan Koronavirüs salgın hastalığı ile ilgili birkaç söz söyleyerek sözlerimiz tamamlamak istiyorum.

Tüm Dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs Salgınından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, tedavisi devam eden vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Bu vesile ile süreci başından beri büyük bir özveri ve fedakarlıkla yürüten başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya ve seferber olan diğer bakanlarımıza, Bilim Kurulumuza ve Sağlık Personelimize şükranlarımı sunuyorum.

Peygamber Efendimizin; 'Şayet bir yerde bulaşıcı hastalık olduğunu işitirseniz oraya gitmeyin. Sizin bulunduğunuz bir yerde meydana gelmiş ise oradan da ayrılıp çıkmayın' Hadis-i Şeriflerinde buyurduğu gibi; işi olmayanın sokağa çıkmadığı ve evdekal çağrılarına uyarak, devletimizin aldığı tedbirler kapsamında sokağa çıkmayan vatandaşlarımızın bu süreçte göstermiş oldukları hassasiyet sebebiyle teşekkür ediyorum.

Milletimiz her zorlukta bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı ve hep birlikte Türkiye olmayı başaran bir millet olarak bu zor zamanda da kenetlenmiş ve mücadelesinde dünyaya örnek olmuştur.

Ve sözlerimin sonunda Koronavirüs salgınından hastalığı nedeniyle vefat eden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet diliyor. Tedavi olan vatandaşlarımızda da acil şifalar diliyorum.

'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım' diyen asil milletimizin bir ferdi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. Kuruluş yıldönümünü ve Şanlıurfa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü canı gönülden kutluyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.