İLKHA/ İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, yaptığı açıklamada Müslümanları Filistin konusunda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
Siyonist işgal rejimini yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'nin açık bir hapishaneye dönüştüğünü belirten Atila, 2 milyon Müslümanın çok zor şartlar altında yaşama tutunduğunu ifade etti.
Tüm dünyayı etkisi altına alana Covid-19 vakalarının son günlerde Filistin'de de görülmeye başladığını belirten Atila, tüm imkanlara sahip dünya ülkelerinin bile bu salgınla mücadelede çaresiz kaldığını söyledi.
İHH olarak Filistin davasına katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Atila, şartlar ne olursa olsun Müslümanları imkanları ölçüsünde Filistin davasına destek sunmaya davet etti.

'Filistin konusu, ümmetin üzerinde ittifak ettiği en önemli ender
konulardan biridir'
Filistin davasının Müslümanlar için çok önemli olduğunu belirten Atila, 'Müslümanlar, şartları ne olursa olsun asla ve asla Filistin davasını ötelememeleri lazımdır. Filistin davası çok önemlidir. Öneminin sebebi şudur: Filistin konusu, ümmetin üzerinde ittifak ettiği en önemli ender konulardan biridir. Ümmetin ihtilaflarını bir tarafa bırakarak ittifak ettiği bu konuyu kesinlikle ötelememek gerekir. Müslümanlar, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına gereken katkıyı yapmalıyız. Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistin davası aslında bize katkı sunuyor. Filistin davası; Müslümanların yakınlaşmasına, birleşmesine ve bir dava etrafında kenetlenmesine vesile olduğu için çok önemlidir. Müslümanların her zamankinden daha fazla Filistin davasına sahip çıkarak, herkesin az çok demeden kimin elinden ne geliyorsa Filistin ve Gazze için her türlü desteği sağlaması gerekiyor.' şeklinde konuştu.

'Gazzeli Müslümanlar, her zamankinden çok daha fazla yardıma muhtaç olduklarını söylüyorlar'
Gazzeli Müslümanların ablukanın yanında şimdi de Coronavirus'le mücadele ettiğine dikkat çeken Atila, 'Gazze, yıllardır siyonist israilin ablukası altında tabiri caizse inim inim inlemekte olup açık hava hapishanesine dönüşmüştür. 2 milyon civarı Müslümanın çok zor şartlarda hayatını idame ettiği bu küçük kara parçasında, şu anda da dünyaya müptela olan Coronavirus ve pandemi süreci baş göstermiştir. Daha önce Gazze içinde hiç vaka olmamasına rağmen sadece dışarıdan gelen vakalar tespit edilip, kapılarda 14 günlük karantina uygulanıyordu. 3-5 gün önce Gazze içinde de vakalara rastlandı. Şu anda Gazzeli Müslümanlar, her zamankinden çok daha fazla yardıma muhtaç olduklarını söylüyorlar. Sebebi ise şu anda dünya ülkelerinin diğer ülkelerle giriş çıkışları, diyalogları ve ticaretleri olmasına rağmen tabiri caizse Coronavirusle mücadelede aciz kalmışlardır. Gazze halkının böyle bir imkanı yoktur. Refah Kapısı ve diğer kapılar tamamen kapalı olduğundan dolayı çok büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar.'

'Gazze'ye yardım kampanyasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz'
Atila, 'Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya her zamankinden daha fazla devam edeceğiz. Şu an da hijyen malzemesi, sıcak yemek ve gıda kolileri ile üzerimize düşen konularda, geçen hafta Genel Merkezimizin başlattığı Gazze'ye yardım kampanyasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gazze içerisinde İHH'nın ofisi ve temsilciliği vardır. Temsilciliğimiz aracılığıyla sıcak yemek, hijyen malzemeleri ve gıda paketlerini oradaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ama bu yeterli midir? Tabi ki yeterli değildir. 2 milyon insan çok zor şartlarda yaşıyor. Bu nedenle Müslümanların ve vicdan sahibi insanların Gazze konusunda daha duyarlı olmasını ve daha fazla yardım yapmasını bekliyoruz.'
Atila, 'Filistin konusunda ve Müslümanların dertleri konusunda gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı İlke Haber Ajansı'na çok ama çok teşekkür ediyoruz. Allah sizi muvaffak etsin.' ifadelerini kullandı.