Tuğba Polat

Metabolik hastalıklarından dolayı beslenme zorlukları yaşayan ve beslenme engelli olarak nitelendirilen Fenilketonüri(pku) çölyak ,Diyabetli, ve vegan beslenen engelli vatandaşlar için düzenlenen ŞUPKU Kafe il etkinliğini düzenledi.

Yaşadıkları metabolizma hastalıkları dolayısı ile beslenme problemleri yaşayan ve bundan dolayı ' Beslenme Engelli' olarak nitelendirilen Fenilketonüri(pku) çölyak ,Diyabetli, ve vegan beslenen engelli vatandaşlar kendileri için özel malzemelerden mamul ürünler ile yapılmış yiyecek ve içeceklere ulaşabilecekleri, kendileri ile aynı engel grubundan arkadaşları ile bir araya gelebilecekleri ortama kavuşuyor. ŞUPKU Kafe eksikliklerine rağmen Pazar günün düzenlenen muhteşem etkinlikle kapılarını bu engel grubuna açarak ilk organizasyonunu gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Feniketonüri ( pku) Hastaları Dernek Başkanı (ŞUPKU) Mustafa Çiftçi'nin hayali olan ve aldığı borçlar ile ŞUPKU Kafe'ye dönüştürdüğü Eyyübiye'deki baba evi artık beslenme engellilere kapılarını düzenlenen ilk organizasyonun ardından açtı.

Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Çocuk Metabolizma Doktorları, Fenilketonüri(pku) çölyak ,Diyabetli, ve vegan beslenen engelli vatandaşların yanı sıra ailelerin katıldığı, covid önemlerinin alınarak gerçekleştirilen organizasyona yoğun katılım oldu. Nossa Fırıncılık A.Ş.'nin sponsorluğunu üstlendiği ve Usta Şef Negrican Görken gözetiminde özel ürünlerden mamul pasta, dondurma, içecek gibi ürünlerin tadına doyuncaya kadar bakan beslenme engelli vatandaşlar keyfîlerince bir gün geçirirken organizasyondan dolayı ŞUPK Başkanı Mustafa Çiftçi 'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Etkinlik hakkında gazetemize açıklamada bulunan ŞUPKU Başkanı Mustafa Çiftçi Şanlıurfa'da yüzlerce Fenilketonüri, çölyak, diyabet hastası engelli vatandaşların yanı sıra vegan beslenen bireylerin varlığına dikkat çekerek; Beslenme engelli vatandaşlarımızın, hastalarımızın en büyük zorluğu özel malzemelerden mamul yiyeceklere ulaşamamalarıdır. Bu hasta grubu maalesef aç yatıp aç kalmaktadır. Böyle bir kafe ile bu engelli kardeşlerimiz burada rahat bir şekilde karınlarını doyurabilecek ve aynı zamanda konferans, kurs gibi etkinlikler ile sosyalleşecekler ve geleceğe hazırlanabileceklerdir' diyerek borç paralar ile yaptığı ŞUPKU Kafe'nin kendisi için en büyük hayal olduğunu ve artık bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.