Haber Merkezi / Oda üyeleriyle Şanlıurfa tarımını konuşan Sabahattin Cevheri, tarım topraklarının yok olduğunu ve çiftçi sorunlarının artarak devam ettiğini söyledi. 'Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ve ekibine bizleri ağırladıkları ve yaptıkları çalışmalar için teşekkürlerimizi sunuyorum.'diyen Cevheri, 'Ülkemizin ve ilimizin geleceği olan tarım topraklarının korunması adına gereken çalışmalar için Ziraat Odasıyla çalışacağız'dedi.
Bir tek binaya izin verilmeyecek
Devletlerin hazinelerinin tarım toprakları olduğunu belirten Sabahattin Cevheri, 'Tarım toprakları yıllardır, betona kurban ediliyor. Ülkenin geleceği göz göre göre yok ediliyor. Biz bu betonlaşmayı ortadan kaldıracak projelerimizi hazırladık ve Şanlıurfalılardan destek bekliyoruz. Tarım arazilerine bir tane bina bile dikilemeyecek. Biz buna izin verirsek ülkemize ihanet etmiş oluruz. Yarın çocuklarımız tarım yapacak toprak bulamayacaklar.' dedi.
Şanlıurfa'da her anlamda kaynak olduğunu ancak bu kaynakları değerlendirecek tesislerin olmadığını söyleyen Sabahattin Cevheri, 'Biz Şanlıurfa'nın fıstığını, pamuğunu, buğdayını, mercimeğini, sütünü, mısırını kendi tesislerimizde işleyerek diğer illere satacağız. Artık bizden ham alıp paketleyip onlarca kat fazlasına bize satamayacaklar. Biz kendi ürünümüzü paketleyip satacağız.' diye konuştu.
Kentin kalkınması adına ne gerekiyorsa yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Cevheri, 'Bütün bu saydıklarımın olması için Allah'ın izniyle seçildiğimizde gereken alt ve üst yapı desteğini sunacağız' şeklinde konuştu.