İLKHA/ Bir takım sosyal incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Gözay, Akçakale Belediye Başkan Yardımları Şükrü Mısırlı ve Mahmut Fatıştooğlu ile Almanya'da yaşayan Türk iş insanı Ensar Aydın'la birlikte Hilvan Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.
Belediye Başkan Vekili Devriş Çiçek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir ve Belediye Meclis üyeleri ile görüşen Hamburg Milletvekili Murat Gözay, 'Almanya ve Şanlıurfa arasında sosyal bir bağ kurup hem Şanlıurfa'yı hem de ilçelerini kalkındırma amacıyla sosyal inceleme amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu bağlamda diğer ilçelerimizi de gezip birtakım görüşmeler yaptıktan sonra geliştirilebilecek çeşitli projelerle bunları bir bütün olarak değerlendireceğiz.' dedi.
Almanya Yeşiller Partisi Hamburg Milletvekiline eşlik eden Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
'Şanlıurfa ve ilçelerinde sosyal ve ekonomik bir inceleme yapmak amacıyla gelen Şanlıurfalı hemşerimiz Sayın Murat Gözay, yapacağı inceleme ve görüşmelerden sonra, hiçbir zaman bağını koparmadığı ata topraklarında Avrupa Birliği'nden ve Almanya'dan katkı sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirecek. Bu da Şanlıurfa ve ilçelerinin sosyal ve ekonomik anlamında kalkınması anlamına gelmektedir.