İshak Polat

Şanlıurfa'da sayıları 120 civarında bulunan Fenilketonüri ( PKU) hastası kendileri için düşük proteinli sıcak ekmek üretilmesi için Belediyelere çağrıda bulundu.

Metobolik bir hastalık olan ve Hastalıklarından dolayı düşük proteinli gıdalar tüketmek zorunda olan Fenilketonüri ( PKU) hastaları Belediyelere çağrıda bulunarak kendileri için de düşük proteinli undan üretilen sıcak ekmek üretilmesini istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Haliliye Belediyesinin, Sosyal Belediyeciliğe örnek teşkil edecek bir adımla Şanlıurfa'da bulunan yaklaşık bin civarında Çölyak Hastasına yönelik kurduğu glütensiz ekmek fırını kurarak bu hastalara günlük ve sıcak ekmek üretmesi üzerine harekete geçen Fenilketonüri ( PKU) hastaları ve aileleri düşük proteinli undan yapılmış ekmek talebinde bulundular.

Düşük proteinli ekmek talebi konusunda gazetemize açıklamada bulunan Şanlıurfa Fenilketonüri ( PKU) Hastaları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek ( ŞUPKU) Başkanı Mustafa Çiftçi, Haliliye Belediyesinin Çölyak Hastalarına yönelik attığı adımı takdir ve mutluluk içerisinde karşıladıklarını belirterek; Çölyak hastalarımıza yönelik yapılan bu fırın ve üretilen ekmek gerçekten de takdire şayan bir adımdır. Başta Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Fenilketonüri hastaları da sadece özel mama ve düşük proteinli gıda tüketmek durumundadır ve özellikle ekmek konusunda hastalarımız bir sıcak ekmeğin hasretini çekmektedir. ŞUPKU üyesi 120 hasta adına Haliliye Belediyemizden altyapısı olan bu tesiste hastalarımıza yönelik düşük proteinli ekmek üretilmesidir. Mümkünse bu üretimi Haliliye Belediyemizden bekliyoruz. Şayet mümkün değilse bu örnek uygulamanın Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere başka bir belediyemizin gerçekleştirmesini arzu ediyoruz' dedi.