BAZI DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDE VAKA SAYISINDA ARTIŞ GÖZLENDİ
Havaların ısınmasını ve Mayıs ayında açıklanan Normalleşme takvimini 'Salgının bittiği' yönünde yorumlayan sorumsuz vatandaşlar, vaka sayısının artmasına neden olmaya devam ediyor. Çocuklara ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte kendini dışarı atan vatandaşlar, Emniyet birimlerinin kontrol tedbiri aldığı noktaların dışında maske takmıyor. Zabıta ekiplerinin dolaşmadığı Pazar alanlarında da sosyal mesafe kuralı uygulanmıyor.


VALİ ERİN: KARANTİNA ALTINDA 10 BİN 579 VATANDAŞIMIZ VAR
Önceki gün yaptığı basın toplantısıyla salgın sürecinde Şanlıurfa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Abdullah Erin, 10 bin 579 vatandaşın karantina altında olduğunu belirterek, tedbirlere uymayan 17 bin 91 kişiye toplam 24 milyon 820 bin lira para cezası kesildiğini belirtti. Oluşan rehavet ortamına isyan eden Erin, 'Maske takmayı insanlarımıza bir türlü benimsetemedik2 diyerek tepkisini dile getirdi.

VATANDAŞ, POLİSİ GÖRMEDEN MASKE TAKMIYOR
Havaların ısınmasını ve Mayıs ayında açıklanan Normalleşme takvimini 'Salgının bittiği' yönünde yorumlayan sorumsuz vatandaşlar, vaka sayısının artmasındaki temel faktör olarak başı çekiyor. Çocuklara ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte kendini dışarı atan vatandaşlar, Emniyet birimlerinin kontrol tedbiri aldığı noktaların dışında maske takmıyor. Zabıta ekiplerinin dolaşmadığı Pazar alanlarında da sosyal mesafe kuralı uygulanmıyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen düğün, taziye, asker uğurlama, mevlit ve benzeri kalabalık oluşturacak etkinlikler, vaka sayısının artmasına neden olmaya devam ediyor.

VALİ ERİN, OLUŞAN REHAVET ORTAMINA İSYAN ETTİ
Önceki gün düzenlediği basın toplantısıyla salgın sürecinde Şanlıurfa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Abdullah Erin, 10 bin 579 vatandaşın karantina altında olduğunu belirterek, tedbirlere uymayan 17 bin 91 kişiye toplam 24 milyon 820 bin lira para cezası kesildiğini belirtti. Oluşan rehavet ortamına isyan eden Erin, 'Bizim bu bölgede yaşadığımız en büyük zorluklardan bir tanesi, maalesef, maske takmayı insanlarımıza bir türlü benimsetemedik. Kalabalık etkinliklerin önüne kurumsal manada geçtik ama bu faaliyetlerin, etkinliklerin değişik mekanlarda az da olsa devam ettiğini gördük ve bunun neticesi olarak da ilk başta çok iyi giden, 81 il içerisinde vaka gelişimi sayı artışıyla kıyasladığımızda ve nüfusa oranladığımızda çok iyi olan vaka sayısının, yavaş yavaş artmaya başladığını görüyoruz. Öncelikle şunu söylemek lazım: Biz Urfa olarak çok tehlikeli, ciddi bir artıştan bahsetmiyoruz.'

'VAKA SAYISI BİTENE KADAR ESKİ ALIŞKANLIKLARA DÖNÜLMEYECEK'
Salgınla ilgili ilk günden itibaren bir uygulama programı hazırladıklarını ve bunu hayata geçirdiklerini anlatan Erin, alınması gereken tedbirlerin, İl ve İlçe Hıfzıssıhha kurullarınca hızlıca alınarak hayata geçirildiğini belirtti.
Erin, 'Kentte kurallara uymayan 17 bin 91 kişiye toplam 24 milyon 820 bin lira para cezası kesildi' diyerek, pozitif çıkan vaka sayısı bitene kadar eski alışkanlıklara dönülemeyeceğinin altını çizdi. Korona Virüs nedeniyle karantina uygulanan yerlerle ilgili de bilgi veren Vali Erin, 'Karantina tedbiri uyguladığımız toplam bina sayısı bugüne kadar 394. Şu an aktif bina sayımız 194. Yine karantina uyguladığımız mahalle sayısı bu süreçte toplamda 48, şu anda aktif olarak karantina uygulaması yaptığımız yerin sayısı 18. Karantina tedbiri uyguladığımız kişi sayısı bugüne kadar 34 bin 400 civarında, aktif olarak karantina tedbiri uygulaması devam eden 10 bin 579 vatandaşımız var. Bugüne kadar yurtlarda takip ettiğimiz kişi sayısı toplamda 2 bin 131, aktif olarak 212 vatandaşımız yurtlarda takip ediliyor ve oralarda misafir ediliyor' diyerek tedavisi devam edenlerin sağlık durumunun iyi olduğunu, kentte 1 Haziran'dan önce yüzde 70'in üzerinde olan maske kullanımı alışkanlığının yeniden kazanılması gerektiğinin altını çizdi. (Yüksel POLAT )