İLKHA/ Yeni eğitim öğretin yılı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.
Yapıcıer mesajında, 'Öğrencilerimizin okullarına ve öğretmenlerine kavuştuğu 2019-2020 eğitim öğretim yılına başlıyor olmanın mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ancak iyi yetişmiş nesillerle mümkündür. Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonunun temel amacı, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmektir. Bizler de 2023 eğitim vizyonu kapsamında eğitim camiası olarak Şanlıurfa'da tüm gayretimiz ve çalışma aşkımızla çalışacağız.' ifadelerini kullandı.
Amaçlarının her bakımdan donanımlı nesiller yetiştirmek olduğunu vurgulayan Yapıcıer, 'Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin hem görevimiz hem de toplumsal sorumluluğumuz olduğunun farkındayız. İyi yetişmiş; tarihini, milli ve manevi değerlerini, örf ve adetlerini, ülkesini ve dünyayı tanıyan, teknolojiyi kullanan, bilime, rekabete açık, öz güveni yüksek, donanımlı nesiller yetiştirmenin hem öğrencilerimizin geleceği, hem de ülkemizin geleceği açısından son derece önemli olduğuna inanıyoruz.' dedi.
Mesajının sonunda okul, aile ve öğretmen arasındaki iş birliğine dikkat çeken Yapıcıer, 'Çocuklarımızın yetişmesinde önemli bir diğer rol de, değerli anne ve babaların eğitim sürecine olumlu ve yönlendirici katkılarıdır. Okul, aile ve öğretmen arasındaki iş birliğinin, evlatlarımızın başarılarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu vesileyle okul, aile ve öğretmen arasında samimi ve güvene dayalı bir iletişim kurulmasının çocuklarımıza çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimiz, eğitim çalışanları, öğrencilerimiz ve aileleri için 2019-2020 eğitim-öğretim yılının verimli ve huzurlu geçmesini temenni eder; sevgi, saygı ve başarı dileklerimi sunarım.' temennisinde bulundu.
Bu yıl ilk kez ara tatilli yeni çalışma takvimi ile tanışan öğrenciler, 18-22 Kasım ve 6-10 Nisan tarihlerinde birer hafta ara tatil yapacak.
Yeni yılın ilk dönemi 17 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, 20-31 Ocak tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak. 2. dönem 3 Şubat'ta başlayacak. Okullar 19 Haziran 2020'de kapanacak.