AA / Karaköprü Belediyesi önünde düzenlenen ve şehitlerin yakınlarının da katıldığı programda, Hayrat Vakfı ve Karaköprü Belediyesi öncülüğünde toplanan yardım malzemeleri görevlilerce tırlara yüklendi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terörle mücadelede şehit olan Şanlıurfalı Uzman Onbaşı Sedat Sağır ve polis memuru Abdulkadir Oğuz ile Bitlisli polis memuru Veysi Kakı'nın isimlerinin verildiği yardım tırları, yapılan duanın ardından Suriye'ye uğurlandı.
Törende konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, söz konusu çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, "Her zaman kötünün karşısında iyinin yanında olacağız." dedi.
Suriyelilerin yaşanan savaş nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Baydilli, şunları kaydetti:
"Bugün bile dünyanın dört bir tarafında hak ve batıl savaşı mevcuttur. Türkiye'nin birliğini, beraberliğini bozmak isteyen şer güçler her zaman olduğu gibi şu anda da Türkiye'yi karıştırmak istiyor. Biz her zaman bunların karşısında durmuş ve birlik beraberliğimizle bunların yapmak istedikleri oyunları bozmak için mücadele ediyoruz. Bu tırlarımıza, Türkiyemiz için şehit olan çok değerli ve kıymetli 3 kardeşimiz adına düzenlendi. Veysi Kakı, Abdulkadir Oğuz ve Sedat Sağır kardeşimiz için yapılan bu yardım inşallah Suriye'de yerine ulaşacak. Biz bu konuda mutluyuz, umutluyuz. Birlik beraberlik içerisinde her zaman için biz bu mücadeleyi vereceğiz. Bu yardım tırlarının toplanmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum."
Hayrat Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Faysal Vuran ise bölgede yaşanan olaylarda şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.
Şehitliğin önemine dikkati çeken Vuran, tırlarda bulunan insani yardımların Suriye'deki mazlumlar için büyük önem taşıdığını kaydetti.
Programa katılan şehit yakınlarının da duygulu anlar yaşadığı gözlendi.