İshak Polat / Harran Otelde düzenlenen iftar yemeğine Vali İzettin Küçük, Vali Yardımcıları Cengizhan Yılmaz, Soner Zeybek, 20. Zırhlı Tuğay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Selman Kömürcü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Şehit Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan, çok sayıda şehit ve gazi ailesinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol bu ülkenin binlerce şehit ve gazinin kahramanca mücadelesi sonucunda yeni nesillere vatan olduğunu belirterek;" Bu topraklar aziz şehitlerimizin aziz ruhları tarafından bize emanet edildi. Dolayısıyla bu vatanın bedeli şehitlik ve gazilik olmuştur. Şehitlik ve gaziliğin bedeli de ölçülemez. Ancak cennetle mükafatlandırılır. Onlar zaten en büyük mertebeye ulaşmışlardır. Bundan daha büyük bir mertebe olamaz. Bugün bu şehitlerimizi şükranla anmak hem onların hatıralarını yad etmek hem de yakınları ile gazilerimizle bir araya gelmek için ramazan ayı bir vesile olmuştur. Şehitlerimizin aziz hatırasını yad ediyoruz ama yakınlarına ne yapsak yetersizdir" dedi.
Son 11-12 yıl içerisinde şehit yakınları ve gaziler için önemli hakların getirildiğini belirten Demirkol:" 2004 yılından bu yana terör mağdurlarına, tazminat hakkı getirildi. Yine terörle mücadele kapsamında şehit olan kardeşlerimizin yakınları içim bir istihdam hakkı ikiye çıkartıldı. İstihdam imkanı ile birlikte 35 bin şehit yakını ve gazimiz bu çerçevede kamuda işe alınmış olacak. Uzun vadeli ve faizsiz konut edindirme yardımı sağlandı. Ücretsiz seyahat hakkı getirildi" dedi
Vali İzzetin Küçük ise yaptığı konuşmada, Vatanı ve milleti için canını vermek mertebelerin en büyüğü olduğunu belirterek ;"En içli şarkı ve türkülerimiz Şehitler ve gazilerimizdir. Çünkü milletimiz kadirşinas bir millettir. Bugün bu topraklarda her türlü dini inancımızı yaşıyorsak, namusumuzun emniyeti varsa, hepimiz biliyoruz ki bir zamanlar bir daha ger gelmeyeceğini bile bile göğsünü kurşunlara siper etmiş şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Biz bunu her zaman biliyor ve hatırlıyoruz. Onun için Şehitlerimiz ve onların yakınları bizim için çok önemlidir. Onun için son zamanlarda Şehit yakınlarına yönelik önemli adımlar atılmaktadır. Elbette bunlar onların verdiği bedeli karşılamaz. Ama en azından biz de devlet olarak onlara küçük bir katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi
Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan yaptıkları konuşmada şehit ve gazi ailelerinin iftar vesilesi ile hatırlanmasından ve bir araya getirilmesinden dolayı yetkililere teşekkür ettiler.