İshak POLAT / Yerel seçimler ve Dünyanın en büyük 5. Tüneli olan Suruç tünelinin açılışı için Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Meydanında düzenlenen mitingde yaklaşık yüz bin kişiye hitap etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada; Peygamberler şehri, İlim şehri, sanat şehri Şanlıurfa seni hürmetle selamlıyorum. Alem siye hayran ben siye kurban. Şanlıurfa bugün farklı bir gün yaşıyor Suruç tüneli ile Suruç ovası su ile buluşacak. Halil-ür Rahman'ın şehri, Hz Eyyüb'ün şehri Hz. Musa'nın, Hz. Yakub'un şehri Şanlıurfa seni hasretle selamlıyorum. Sen ki Şair Nabi'nin merhum Akif İnan abimizin şehrisin. Sen İbrahim Tatlıses'in, Şiwan Perver'in şehrisin. Şanlıurfa, sen Bediiüzaman Said-i Nursi'nin Isparta'da hasta yatağında gidiyoruz dediği ve gözlerini kapattığı şehirsin diyerek Şanlıurfa ve Şanlıurfalılara övgülerde bulundu.

Şanlıurfa'ya 18 Katrilyon yatırım yaptık
Başbakan " Göreve geldiğimiz 2002 yılında ülke birçok ağır sorunla boğuşuyordu. Ama en önemli sorun terördü. Çok büyük acılar çektik nice asker, polis, korucu, vatandaşımızı şehit verdik. Nice ocaklar söndü bunun yanı sıra maddi olarak da ağır bedeller ödedik. Doğu ve Güneydoğudaki şehirlerimiz yatırımlardan mahrum kaldı. Ama biz geldiğimizden itibaren sorunları çözmeye başladık. Şanlıurfa'ya 11 yılda 18 katrilyon yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımları toplayın bu yatırımı bulmaz" dedi.

Terörün Bitmesini İstemeyenler Var
Başbakan Erdoğan "Terörü hukuk içersinde kalarak çözüyoruz. Terör sorununu demokrasi içersinde, ekonomik kalkınma ile çözüyoruz. Bu sorun sadece güvenlik tedbirleri ile çözülmez dedik. Bu sorunu Kültürel hakları, demokratik hakları en temel hakları teslim ederek çözeceğiz dedik. En önemlisi de biz bu sorunu kardeşlikle, kardeşlik hukuk içersinde çözeceğiz dedik. Bu sorunu çözmeyelim diye önümüze çok sorun çıkardılar. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama başaramadılar. Biz bu kanı durdurmak, annelerin gözyaşını dindirmek için uğraşırken MİT Müsteşarı'nı tutuklamak istediler, Paris'te cinayetler işlediler, Oslo sürecini sabote ettiler en son 17 Aralık darbesi girişimi ile 27 Aralık darbe girişimi ile birçok hedefin yanı sıra çözüm sürecine saldırdılar" dedi.

CHP Zihniyeti ile Pensilvanya el ele omuz omuza
Said Nursi hazretlerinin Urfa aşkından bahseden Başbakan Erdoğan "Said Nursi Hazretleri, hasta halinde 2 günlük yolculuk sonrasında Urfa'ya geliyor o zamanki yöneticiler hasta hali ile üstadı Isparta'ya geri göndermek istediler. Urfa ayağa kalktı ve o zamanki Demokrat Parti il başkanı polisin önünde durdu ve Said Nursi'yi hiçbir şekilde vermeyiz dedi. Şanlıurfa o gün misafirine sahip çıktı ve tarih yazdı. Ama Said Nursi burada gözlerini hayata yumdu ve buraya defnedildi. Daha sonra 27 Mayıs darbesi ile başa gelen ve üstada zulmeden ölüsüne bile zulmeden CHP zihniyeti ile bugün güya Said Nursi'nin izinde olduğunu söyleyen Pensilvanyadaki zat CHP el ele omuz omuza dolaşıyor. Darbe tuzaklarını beraber kuruyorlar. Said Nursi'ye yaşamında ve vefatından sonra zulmeden CHP ile Pensilvanyadaki zat beraber hareket ediyorlar" dedi.

Başbakan'dan Cemaate Ağır Suçlamalar
Cemaat ve Fetullah Gülen'e eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan Fetullah Gülen'in Said Nursi'yi hiç ağzına almadığını ifade ederek Gülen'in Said Nursi'yi istismar ettiğini söyledi. Erdoğan "CHP, MHP ile kol kola darbe tezgahları kuranlar kendi TV'lerinde Peygamber Efendimizi gökten indiriyorlar kamyonete bindiriyorlar. Bu filmin senaryosunu da kim onaylıyor biliyor musunuz? Pensilvanyadaki o zat. O dizide sadece Peygamber efendimize hakaret edilmiyor. Ben ki Kürt kardeşime, çözüm sürecine, kardeşliğimize hakaret ediliyor. Bu Pensilvanyadaki zat Said Nursi'ye Kürt olduğu için uzak durduğunu bizzat kendisi ifade etmiş bir zattır. Pensilvanyadaki zat bugün terör meselesinin çözümünü engellemek, kardeşliğin, huzurun ve birliğin önüne geçmek için ihanet derecesinde saldırılarda bulunuyor bunu da tek başına değil CHP ve MHP'yi kullanarak yapıyor. Pensilvanyadaki zat CHP ve MHP'yi çok kötü bir tuzağa düşürdü, aldattı. Tuzak bozuldu CHP, MHP'nin başlarındaki zatlar ve Pensilvanyadaki zat, üç kafadar şaşkın ördeğe döndü" dedi.

Şanlıurfa Marka Şehir
Başbakan Erdoğan Urfa'ya hızlı tren müjdesi vererek, önümüzdeki günlerde 1.700 yataklı Şehir Hastanesinin ihalesini yapılacağının müjdesini verdi. Şanlıurfa'da yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla Şanlıurfa'nın marka şehir haline geleceğini ifade eden Başbakan "2023 yılında Şanlıurfa bir dünya şehri olacaktır" dedi.

30 Martın Cevabı Burada Verildi
Konuşmasına BDP'ye de yüklenen Başbakan Erdoğan "BDP Belediye başkanlığı kazandığı illerde, ilçelerde ne hizmetler yaptı ki? Bizler yaptığımız hizmetlerle bölgeyi ayağa kaldırdık. Artık şehirlerimizde kepenkler kapanmıyor, işadamları yatırım için geliyor, turistler bölgeyi dolaşmak için geliyor. Bugün buraya gelerek bizlere destek veren bu insanlar Şanlıurfa için 30 Martın cevabını burada veriyorlar" dedi.
Şanlıurfa'ya yapılan eğitim, sağlık ve yol yatırımları konusunda bilgiler de veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 1.5 saat süren mitingin ardından Dünyanın en büyük 5. Tüneli olan Suruç Ovası Sulama Tünelini açmak üzere alandan ayrıldı.