Haber Merkezi / Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük yedinci ili olan Şanlıurfa, yeşil alanlara yönelik yatırımları ile ön plana çıkmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllarda il genelinde kazandırdığı yeşil alanlara yönelik yatırımların öncüsü olan GAP Vadisi Projesi hızla ilerliyor. Toplamda 1 milyon 860 bin metrekarelik alanı kapsayan ve 6 etaptan oluşan GAP Vadisi Projesi, 2019 yılında tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.

GAP VADİSİ 1. ETAP
Yapımı tamamlanan GAP Vadisi Projesi 1. Etabı vatandaşların hizmetine sunuldu. Projenin 120 bin metrekarelik kısmını oluşturan 1. Etap eğlence, dinlenme ve sportif faaliyet alanlarından oluşuyor.
İçerisinde piknik alanı, yürüme yolları, su oyun parkı, çocuk oyun alanları, fitness alanları, anfi şeklinde tasarlanmış kuru havuz, havuz başı kır düğünü alanları ve oturma birimlerinin yer aldığı GAP Vadisi 1. Etabında yer alan Cumhuriyet Tesislerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

GAP VADİSİ 2. ETAP
GAP Vadisi 2. Etap çalışmaları, 43 Bin metrekarelik alanı kapsıyor. Alan içerisinde; 1 Adet mini futbol sahası, 2 Adet tenis kortu, 2 Adet basketbol sahası, 1 Adet mini golf sahası, 1 Adet voleybol sahası, 1 Adet anfi, Ahşap pergoleler, Yürüyüş yolları, Oturma bankları, 302 araçlık otopark, market binası ve kafeterya yer alıyor.

GAP VADİSİ 3. ETAP
Karaköprü ve Haliliye ilçeleri arasında başlatılan ve 1090 dönümlük Halil-ü Rahman Şehir Ormanını ile birleştirilecek olan GAP Vadisi 3. etap çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bölgenin en büyük yeşil alanı olarak adlandırılan GAP Vadisi 3. etap proje çalışmalarını da diğer etaplarda olduğu gibi bizzat takip ediyor.

GAP VADİSİ 4. ETAP
GAP Vadisi 4. Etap çalışmaları, Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şehirler Arası Otobüs Terminali arasındaki alanda sürüyor. 85 bin metrekare alanda yapılacak olan proje kapsamında: 1 kafeterya, 1 kaskatlı havuz, 1 süs havuzu, 3 gömük kafe, Asma germe sistemlerden gölgelik, Konsol tipi oturma birimleri, Amfi Şeklinde oturma birimleri, Yürüyüş yolları, Peyzaj alanları, Oyun gurupları, İdari binalar, yığma taş duvarlar, Sulama sistemleri ve Aydınlatmalar yapılarak halkın hizmetine sunulacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: GAP VADİSİ, ŞANLIURFA İÇİN BİR YUVA OLACAK
GAP Vadisi 4. etap çalışmalarını yerinde inceleyerek, projenin tamamlanmasıyla birlikte yeşil alan olarak GAP Vadisinin Şanlıurfa'nın yuvası haline geleceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa için çok önemli, aynı zamanda çevresel olarak fonksiyonlar yüklenilmiş, spordan bahçelere, göletlerden kafeteryalara kadar her türlü sosyal donatıyı içeren GAP Vadisi Projemiz hızla ilerliyor. Proje içerisinden T1 ve T2 tünelinin de geçmesi ayrı bir güzellik veriyor. GAP Vadisi Şanlıurfa'mıza hayat ve nefes verecektir. İlk etabı tamamlanan projemizin ikinci etabı da bitmek üzere. Üçüncü etap ise bu defa yine rahatlıkla vatandaşlarımızın rahatlıkla gezebileceği ve kanalı izleyebileceği teraslar ve kapalı yüzme havuzlarından oluşan bir fonksiyon yüklenmiş durumda. GAP 4 etabında da eğim olarak biraz daha yükseliyor ve alan kanalı ve vadiyi tamamıyla görüyor. Burası da seyir alanları ve teleferik istasyonunun bulunduğu alan. Burada da su hareketleri ile yapılacak olan havuzlar ve yeşil alan çalışması ile çok güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Diğer bölümler daha da yoğunluklu olarak GAP 5 ve GAP 6'da da insanların rahatlıkla dinlenebileceği güzel ağaçların olduğu bir etap olarak halkımıza sunulacak. Tüm etaplar Halil-Ü Rahman şehir ormanı, Çocuk Oyun Dünyası ile bütünlük sağlıyor. Teleferik de bütünlüğü birleştiriyor. Şanlıurfa'yı çok seven bir kadroyuz. Projenin tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. İnşallah tüm etaplar bittiğinde Şanlıurfa'mıza ne kadar güzel bir proje kazandırdığımız ortaya çıkacak. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum' dedi.