AA / Yapamayacakları sözleri sarf etmeyeceklerini ifade eden Çelik, "Uzun yıllar eğitim sorunu yaşanan Harran'a 34 okul yaptık ve bazılarının inşaatı devam ediyor. Toprağı suyla buluşturduk ama iyi kullanamayınca çoraklaşma meydana gelmiş, bundan dolayı yapılan drenajları sizler biliyorsunuz. Trilyonlarca para harcamak durumunda kaldık. Onun için eğitim ve okul işin özüdür o yüzden oradan başlıyoruz" dedi.
Köylerdeki sorunları bildiklerini ve bunların çözümü için gerekli çalışmaları yaptıklarını anımsatan Çelik, tarımsal sulamayla ilgili yaşanan elektrik sorunların çözümünü de yakından takip ettiklerini dile getirdi.
AK Parti iktidarıyla son 12 yılda Türkiye'de büyük gelişmeler yaşandığını anlatan Çelik, şöyle konuştu:
"Türkiye'de şimdi güven ve istikrar ortamı var. Güven ve istikrar dolayısıyla Türkiye bu mesafeyi aldı, bu yatırımları gerçekleştiriyor, geleceğe güvenle bakabiliyor. Komşu Suriye'ye bakın. Suriye'deki yaşananlara bakın, güven var mı? Huzur var mı? İstikrar diye bir şey var mı? Kalkınma diye bir şey var mı? Türkiye kötü yönetimi yıllarca yaşadı. Kayıp yıllar geride kaldı. Türkiye onların defterini 2002'de dürdü bir daha onları diriltme görevi bize ait değildir kardeşlerim. Onun için birileri koltuğu çok özledi, koltuğu özleyenler bir hesabın peşinde 'acaba Başbakan'a bir zarar verebilir miyiz' diye. Başbakan'a zarar vermek Türkiye'nin istikrarına zarar vermek demektir. Başbakan Erdoğan'a zarar vermek demek Türkiye'nin güvenine zarar vermek demektir bunu herkes böyle bilsin."