Haber Merkezi / Yarım kalan köprülü kavşaklardan oto galerilerin taşınmasına, kamulaştırmalardan altyapı çalışmalarına, turizm projelerinden ulaşım hizmetlerine yönelik gelen soruları yanıtlayan Beyazgül, kaynakların en verimli şekilde kullanılarak şehrin sorunlarının bir bir giderilmeye başlandığını belirtti.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARIMIZ KADEMELİ OLARAK TRAFİĞE AÇILIYOR

Göreve geldikleri ilk günden itibaren teknik kadro ve Büyükşehir Belediyesi Yönetim Kadrolarıyla şehrin sorunlarını tek tek masaya yatırdıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Şanlıurfa trafiğinin rahatlaması adına Karakoyun Köprülü Kavşağı ile ilgili protokol yaparak bölgenin alt yapı ve asfaltlama çalışmalarını tamamladık. Aynı şekilde Karayolları Genel Müdürlüğümüzün ihaleye verdiği Çevik Kuvvet Katlı Köprülü Kavşağı için Bakanlığımız ile görüşmelerimiz çok olumlu geçmiş ve çalışmaların hızlandırılması için söz almıştık. İnşallah ilerleyen günlerde Kuzey-Güney yönünde geçişler açılacak. Hamdolsun ki çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor' diyerek Urfa trafiğini rahatlatacak olan iki köprülü kavşağın kademeli olarak açılacağı müjdesini verdi.

MERKEZDE VE KIRSALDA YENİ YOLLAR AÇIYORUZ AYNI ANDA 10 BULVAR YAPIMINI SÜRDÜRÜYORUZ

Altyapı çalışmalarının merkez-kırsal ayrımı yapılmaksızın tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Beyazgül, 'Yeni yerleşim yerlerinde, ilçelerimizde ve kırsal mahallerimizde önceden planladığımız asfaltlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezinde aynı anda 10 bulvarın yapımını sürdürürken, bir yandan da kırsalda beton yol ve stabilize çalışmalarımız devam ediyor. Karaköprü Abdülkadir Badıllı Bulvarında çöken yol ile ilgili vatandaşlarımızın taleplerini anında değerlendirerek, mağduriyetlerinin giderilmesi için 24 saat içerisinde talimat vererek çalışma başlattık' diyerek vatandaşların talebine anında karşılık verildiğini vurguladı.

OTO GALERİCİLERİN TAŞINMASI, TRAFİĞİ BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLATACAK

Yeni Oto Galericiler Sitesi'nde altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Beyazgül, 'Mevcut tablo caddedeki trafiği çok olumsuz etkileniyor. Şehir merkezinde bulunan ve trafik yoğunluğuna sebep olan Oto Galericiler Sitesi'nin yeni yerinin alt ve üst yapı çalışmalarında sona gelindi. Önümüzdeki günlerde sitenin yeni yerine taşınmasıyla birlikte bölgedeki yoğunluk ve trafik rahatlayacaktır. Şehir merkezinde bulunan ve trafik yoğunluğuna sebep olan işletmelerin taşınacağı Meslek Sitelerinin (Mobilyacılar, Hurdacılar, Oto Hurdacılar, Demir Doğramacılar ve Matbaacılar siteleri) yollarını ve alt yapısını Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz. Şanlıurfa'nın yoğun olarak kullandığı bu alanları kısa sürede tamamlayarak esnafımızın oraya taşınmasını sağlayacağız' diyerek amaçlarının Şanlıurfa trafiğini rahatlatmak olduğunu belirtti.

HALKIMIZIN TALEBİ BİZİM PROJEMİZDİR, KALE ETEĞİ BUNUN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ OLACAK

Kale Eteği çevresinde zor şartlarda yaşayan vatandaşların kamulaştırma taleplerine cevap vererek insanların sıkıntılarını giderdiklerini buna ek olarak bölgedeki tarihi siluetlerin korunması ve öne çıkarılması için çalışmaların başlatıldığını dile getiren Başkan Beyazgül, 'Seçim çalışmalarımızda da çokça uğradığımız bir yerdi Kale Eteği. Buradaki hemşerilerimiz gayet sakin bir şekilde bugünü beklediler. İnsanlarımızın içerisinde bulundukları evlerin kayma ihtimali var. Bunun için öncelik olarak bu konuyu ele aldık. Biz her zaman 'halkımızın talebi bizim projemizdir' dedik. Buradaki insanımız 'evimiz her an kayabilir' korkusu ile yaşıyor. Görev geldiğimiz ilk hafta arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdik. 32 bin 100 metrekarelik alanda fizibilite çalışmalarını tamamladık. Alt yapı çalışmalarını, zeminde mülkiyet çalışmaları, üst yapı çalışmaları tamamlandı ve Meclisimizde kamulaştırma kararını aldı. Burada yaşayan herhangi bir vatandaşımız 'Evet, ben artık paramı alayım. Buradan çıkayım' derse gelip parasını alabilir' diyerek Kale Eteği Projesi ile 283 konut ve 17 iş yerinin kamulaştırılacağını hatırlattı.

TOPLU TAŞIMADA YOĞUNLUĞUN YAŞANDIĞI BÖLGELERE, ANLIK EK SEFERLER DÜZENLEYECEĞİZ

Ulaşımdaki hizmet standartlarının yükseltilmesi için 8, 12 ve 18 metrelik olmak üzere toplam 57 adet otobüs alımı için ihaleye çıkıldığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Ulaşım da ve toplu taşımada standartları yükselteceğiz. Alacağımız bu araçlar son teknoloji ile donatılmış olacak. Bunun yanında yeni yerleşim yerlerine seferler başlatarak vatandaşlarımızın toplu ulaşım kalitesini yükselteceğiz. Trafik izleme merkezimizde anlık değerlendirmeleri yaparak yoğunluğun yaşandığı bölgelere anında ek seferler düzenleyeceğiz. Aynı şekilde Çocuk Trafik Eğitim Parkımızın yapımı hızlı bir şekilde ilerliyor. Buradaki amacımız da çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimini uygulamalı bir şekilde alması' diye konuştu.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VE ALDIĞIMIZ TEDBİRLERLE MİLYONLARCA LİRA TASARRUF SAĞLIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev süresi boyunca 'Şeffaf Belediyecilik' ilkesi ile hareket edeceklerini ve projeleri aksatmadan tasarruf politikası izlediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Büyükşehir Belediyesi'nde ihale sürecini değiştirerek 'tek çatı altında ihale' sürecini getirdik ve bunları denetleyen bir mekanizma kurduk. Bizler şeffaf belediyeciliği önemsiyoruz ve kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmak için uğraşıyoruz. Enerjide büyük tasarrufa gittik. Ticari Tarifeden aldığımız enerjiyi, sanayi tarifesine çevirerek yüzde 18 tasarruf sağladık. Araçların sayısını düşürerek tasarruf sağladık. Belediye birimlerimizin yer aldığı toplam 8 hizmet binası vardı. Göreve geldiğimizde bunların gerekliliği noktasında bir rapor hazırlattık ve 2 binanın kiralamasını iptal ederek bu sayıyı 6'ya düşürdük. Belirli kademelerde daire çalışanlarımızın ve iş makinelerimizin bir kısmının iadesini istedik ve böylelikle 7 milyon 251 bin TL tasarruf sağladık. ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzde kendi enerjimizi kullanmak için de çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

YEREL YÖNETİMLER TOPLANTISI BİZE BÜYÜK FAYDA SAĞLADI

'Şanlıurfa'nın altyapı, üst yapı, turizm potansiyeli üzerine çalışmalar hazırlayarak, projelerimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunma imkanı bulduk' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Ankara'da kaynak arama ve proje takibi için birçok ziyaretlerimiz oldu. Bu anlamda Şanlıurfa'mız için çok güzel sonuçlar elde ettik. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'mız 'Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Bu Şanlıurfa'mız için bir şanstı ve bizler bunu İlçe Belediye Başkanları arkadaşlarımızla çok güzel yönettik. Bakanımız Mehmet Özhaseki'nin girişimleri ile Şanlıurfa'mıza gelen ilgili Bakan Yardımcılarına sorunlarımızı, taleplerimizi iletme imkanı bulduk. Şanlıurfa'mızı daha iyi yerlere taşıyacak Projelerimizi Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye anlatarak desteklerini talep ettik. Sağ olsun ilgili Bakanlıkları arayarak taleplerimizi iletti, randevular aldı. Bizler de ilerleyen günlerde Ankara'ya ziyaretler düzenleyerek memleketimizle ilgili bu önemli projelerimizi görüşeceğiz' dedi.

'YEŞİL BİR ŞANLIURFA' HAYALİ KURUYORUZ

Şanlıurfa kent merkezinde vatandaşlarımızın rahat bir nefes alabilmesi için yeşil alan projelerini önemsiyoruz. Yeşile doymuş bir Şanlıurfa için mevcut yeşil alanlarımız yetersiz. Yeni çalışmalar başlatarak bizim dönemimizde Yeşil bir Şanlıurfa hayali kuruyoruz. Bu kapsamda GAP Vadisi 4. Etap çalışmalarının tamamlanması noktasında gerekli talimatları verdik. Sonbaharda yeşillendirme çalışmaları tamamlanacak. Yine il merkezi ve kırsal ilçelerde şimdiye kadar 700 Bin adet çiçek diktik. Yıllık bazda toplam 1,5 Milyon adet çicek dikim çalışmalarımız devam ediyor. Siverek İlçemizde, içinde Oyun grubu, futbol ve basketbol sahası, gölet, çim amfi, seyir terasları, yürüyüş yolları, oturma birimleri ve kameriyeler bulunan, 132 Bin metrekarelik Selimpınar Vadi Park'ın inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu parkın da sonbaharda yeşillendirme çalışmaları tamamlanacak' diyerek Osmanlı Mahallesi'nde yer alacak 20 Bin metrekarelik parkın yapımına da başladıklarını hatırlattı.

TARİHİ ZENGİNLİKLERİMİZLE ŞEHRİMİZİ KALKINDIRACAĞIZ

Şanlıurfa'nın 'Peygamberler Şehri' olarak anıldığını ve derin bir tarihi zenginliğe sahip olduğunu aktaran Başkan Beyazgül, 'Bizler, bu değeri gün yüzüne çıkartmak için paydaş kurumlar ile çalışmalar başlattık. Şu anda Eyüp Nebi Camisi ve Külliyesi Projesi tam hız ilerliyor ve burası tamamlandığı zaman inanç turizmi açısından önemli bir merkez olacak. Biz Şanlıurfa'yı topyekûn bir şekilde kalkındıracağız. Tarihi potansiyelimizin farkındayız. Kale Eteği kamulaştırması, Kızılkoyun mağaralarındaki 35 yapının yıkılması, eski tarihi sokaklarımızın ve evlerimizin restore edilmesi ile bu değerler gün yüzüne çıkacak' diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ, GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLE BİRLEŞTİRECEĞİZ

Tarihi 'Şan' ile dolu olan bir şehirde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Beyazgül, 'Vatandaşlarımızın talepleri bizler için önemli. Çalışmalarımızı ibadet aşkı ile yapıyoruz. Bizler istişareye önem veren bir Belediyecilik anlayışı getirmek istiyoruz. Bu yüzden Şanlıurfa'mızda yapılacak olan etkinlikler ve çalışmalar öncesi Büyükşehir Belediye kadrolarını Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya getirerek yapılacak olan çalışmaların anında cevaplanması için çalışıyoruz' diyerek sözlerini noktaladı.