İshak Polat

4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarına büyük bir organizasyon ile katılan Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Şanlıurfalı çiftçilerin yanı sıra bölge çiftçilerinin ve ilgili sektör temsilcilerinin ziyaretine açılan 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarına, Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kurduğu stant ile damga vurdu. Stant özellikle ilk açılış günü yaptığı organizasyon ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasının ve Şanlıurfalı Bürokrat Dr. Murat Çakmaklı'nın İl Müdürü olarak görevlendirilmesinin ardından büyük bir değişime ve dönüşüme giren Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çiftçilere ve üreticilere yönelik yaptığı başarılı çalışmaların bir örneğini de katıldığı Gıda, tarım ve Hayvancılık Fuarında kurduğu stant ve etkinliklerle de devam ettiriyor. Fuar alanında önemli bir büyüklükte stant açan Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün açılışa özel düzenlediği Sıra Geceli ve çiğ köfteli açılışı yoğun bir ilgiye yol açtı. Bakanlık yetkililerinin yanı sıra siyasetçi, STK temsilcileri ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış etkinliğinde etkinliği takip etmek isteyen ve ikram edilen çiğköfte, tatlıdan almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Çiftçi ve üreticilerden takdir görüyor

Fuar alanına getirdikleri Midilli Atları ile minik ziyaretçilere yönelik etkinliği ve Şanlıurfa'da üretim yapan işletmelere ve ürünlere standında yer veren Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bunun yanı sıra çiftçilere ve bölge illerinden gelen sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ederek yaptığı bu organizasyon ziyaretçilerden tam puan alırken ' En iyi isot', 'En güzel buzağı' yarışmalarına verdikleri destekte ilgi Kooperatif ve Birlik üyelerinden büyük takdir topladı.

Çiftçimizin ve üreticimizin her zaman yanındayız

Fuar ve kurdukları stanta ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı yaptığı açıklamada Şanlıurfa'nın tarımın başkenti olduğunu ifade ederek; Büyük bir tarım ve tarımsal sanayinin yanı sıra hayvancılık potansiyeline sahip Şanlıurfa'da Bakanımız Faruk Çelik'in önderliğinde çiftçilerimiz ve üreticilerimiz ile birlikte Şanlıurfa'mızı hak ettiği noktaya taşıma gayretindeyiz. Bilgi ve teknolojiye erişimin yanı sıra başka pazarlara açılmanın en önemli unsurlarından olan fuarlara katılım bizim için önemlidir. Bizde İl Müdürlüğü olarak çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmak ve onlara destek olmak adına 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında yerimizi aldık' diyerek çalışmalarının artarak devam edeceğini dile getirdi.