Seyfullah Polat

ŞUPADER'in organize ettiği etkinlikte ilkokul öğrencileri kendi elleri ile hem pizza yaptılar hem de yediler

Türkiye Aşçılar Federasyonuna '( TAFED) bağlı Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği ( ŞUPADER) tarafından Harran ilçesine bağlı Türkoğlu köyünde ilkokulda düzenlenen etkinlikte yaklaşık 200 öğrenci kendi elleri ile hem pizza yaptılar hem de yediler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan ŞUPADER üyelerinin kendi imkanları ile organize ettiği ve imkanları kısıtlı olan öğrencilere hem aşçılığı tanıtmak hem de çeşitli lezzetleri tattırmak adına düzenledikleri organizasyonda bir araya gelen öğrenciler Dernek Başkanı Mehmet Emin Nitik ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte kendi elleri ile pizza yaptı. Pandemi ve hijyen kurallarının gözetilerek düzenlenen etkinlikte öğrenciler kendi elleri ile yaptıkları pizzaların keyfine vardı.

Yapılan etkinlik hakkında gazetemize açıklamada bulunan ŞUPADER Başkanı Mehmet Emin Nitik yaklaşık 1,5 yıldır süren pandemi sürecinde Dernek olarak çok aktif bir etkinlik düzenleyemediklerini belirterek; Pandemi kurallarının normale dönmesi ile birlikte Dernek olarak böyle bir etkinlik düzenleyerek hem imkanları kısıtlı öğrencilerimizi bir lezzet ile buluşturmak hem de aşçılık mesleğini gelecek nesillerimize tanıtmak istedik' diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Mehmet Emin Nitik sözlerine devamla imkan sunulması halinde özellikle kırsal mahalle ve köylerde bu tür organizasyonları devam ettirmek istediklerini belirterek; Gerek kurumlarımızdan gerekse hayırseverlerimizden bu konuda desteklerini bekliyoruz' dedi.