Haber Merkezi / Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerin kırsal mahalle olarak ilçe belediyelerine bağlanmasından sonra Karaköprü Belediyesi kırsal mahalleleri merkez mahallelerden ayırmadan hizmetlerini götürmeye devam ediyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri birçok kırsal mahallede vatandaşları kış aylarında çamurdan kurtarmak için stabilize yol çalışmaları yapılırken, bunun yanında kırsal mahallelere çok amaçlı salon ve toplu taşımalı eğitimin olduğu mahallelerde sentetik çim saha inşa ediliyor.
Kış aylarında da kırsal mahallelere hizmet durmaksızın devam ederken; Akziyaret, Bozköy ve Kızılburç kırsal mahallelerinde yapılan çok amaçlı salonlar açılışa hazır hale geldi. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Küçükalanlı kırsal mahallesi çok amaçlı salonunun inşaatında da sona gelindi. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar çok amaçlı salon ve yol çalışmaları için çok mutlu olduklarını ifade ederken, Karaköprü Belediyesi'nin kırsal mahallelere yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını dile getirdiler. Karaköprü Belediyesi her kırsal mahalleye çok amaçlı salon taahhüdüyle 22 kırsal mahallede çok amaçlı salon açarken, 5 kırsal mahallede çok amaçlı salon temeli attı. Bunun yanında 14 kırsal mahallede atıl haldeki okullar restore edilerek çok amaçlı salona çevrildi.
Kırsal mahallede yaşayan gençlerin spor yapması için toplu taşımalı eğitimin olduğu yerlerde sentetik çim saha yapan Karaköprü Belediyesi, kırsal mahallede yaşayan gençlerin boş zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlıyor. Şu ana kadar 8 tane kırsal mahallede sentetik çim saha açılışı yapılırken, 5 kırsal mahalle de sentetik çim saha yapılması planlanıyor. Kızlar mahallesinde yapılan sentetik çim sahanın inşaatı devam ederken, kırsal mahallede yaşayan çocuklar mahallelerine çim saha yapılacağı için mutlu olduklarını ifade ederek Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür ettiler.
Karaköprü Belediyesi'nin kış aylarının bitmesiyle birlikte kırsal mahallelerde stabilize yol çalışması ve çok amaçlı salon inşaatlarına hız vereceği öğrenildi.