Haber Merkezi / Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, yaptıkları birçok etkinlik ve ziyaretlerde de Karaköprü ilçe Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyol ile bir araya geldiklerini hatırlatan ve Karaköprü ve Karaköprülüler için yapılacak birçok hizmeti Kaymakamlık Belediye işbirliğiyle yapılmasının önemine dikkat çeken Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, kısa öz Kaymakamlık çalışmalarından bahsetti.


Birçok önemli projeler üretme gayreti içersindeyiz
Kaymakamlık olarak birçok önemli projeler üretme gayreti içersinde olduklarını belirten Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, 'Karaköprü Halk Eğitim Merkezinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın bünyesinde açılmış olan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yer alan bahçıvanlık, el sanatları, gümüş işletmeciliği ve mozaik kurslarını zaman zaman ziyaret edereç yerinde incelemelerde bulunuyoruz. Bu kursların yanı sıra; Teraryum Sanatı, Gümüş İşletmeciliği, Tesbih Yapımı gibi halkımızın aile ekonomisine destek olacak kursların yakın zamanda açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaman zaman Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli ve Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyol ile de istişarelerde bulunuyoruz. Ayrıca bütün kursiyerlerimize sağlanan KOSGEB Girişimcilik Eğitimi ve bu eğitim sonucu kursiyerlerimizin aldıkları sertifika sayesinde kendilerine sunulan işyeri açma imkanı sağlanmıştır. Kursiyerlerimiz, kendilerine sağlanan bu imkanlardan dolayı memnunlar. Bu durum bizleri çok daha fazla mutlu ediyor' dedi.


Başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi
Karaköprü Kaymakamlığı, Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB Şanlıurfa Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize de sertifikalarını törenle verdiklerini belirten Kaymakam Ahmet Yıldız, 'Eğitimin sonunda Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürü, KOSGEB Şanlıurfa Hizmet Merkezi Müdürü ve Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edilerek gelecek hayatlarında başarılar diledik. Yine Karaköprü Kaymakamlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünün koordinesiyle toplumsal İlk Yardım bilinci oluşturarak İlk Yardım ve afet sonrası bireylerin görebilecekleri zararları azaltmak amacıyla kurum personellerinin İlk Yardım eğitimi almalarını sağladık. İlk Yardım Eğitimi Programına katılan kurum personellerine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve İlçe Sağlık Müdürümüz ile birlikte sertifika verdik' diye konuştu.


Madde Bağımlıları, Şehit ve Gazi Aileleri unutulmadı
Karaköprü ilçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, Madde Bağımlıları için de çalışmalar yaptıklarını, kurslarla iş, sanat ve beceri sahibi olan engelli kursiyerlere 30 ila 50 Bin TL hibe krediler verilmesi çalışmalarını da gerçekleştirdiklerini, bu arada İlçe Jandarma Komutanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ve Mahalle Muhtarlarıyla birlikte Şehit ve Gazi Ailelerimizi ziyaret ettiklerini, Şehit yakınları ve Gazilerimizin taleplerini dinleyerek, ihtiyaç duydukları her zaman Devletimizin tüm kurumlarıyla yanlarında olduğunu hatırlattıklarını söyledi.

Madde Bağımlısı gençlere daha fazla ilgi gösterilmeli
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Karaköprü ilçe Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyol ise, Kaymakam Yıldız'a yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, 'Hizmetleriniz ilçemiz ve ilçemiz insanları içindir. Dolayısıyla size candan teşekkür ediyoruz ve her çalışmanızda yanınızda olduğumuzu ve üzerimize düşeni yapacağımızı da bilmenizi isteriz. Bu arada ülke genelinde kangren haline gelmiş olan ve ilimiz Şanlıurfa'da da bulunan 'Madde Bağımlıları' için çok daha fazla ve titiz çalışmalar yürütülmesinin doğru olacağına, bu çalışmaların da mutlaka takipçisi olunmasında fayda olacağına inanıyoruz. Bağımlı gençlerimize özellikle sporun her branşına özendirmeli, hiç boş bırakmamalı, sevdikleri sanatı da öğrenmeleri ve yapmaları konusunda destek olunması gerektiğine inanıyoruz. Böyle gençlerimizin zihinlerini başka şeylerle meşgul etmesine veya boş bırakılıp yanlış düşünmelerine fırsat vermemeliyiz' diye düşündüklerini, bu konudaki çalışmalarında da Belediye olarak her zaman birlikte çalışmaya hazır olduklarını, Başkan Metin Baydilli'nin de taraf olduğunu ve destek olacağını çok iyi bildiklerini belirtti.