Seyfullah Polat

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şanlıurfa'da faaliyet gösteren basın kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçi, Şube Başkan Yardımcıları , Yerel Yapılandırmadan Sorumlu Metin Kürkçüoğlu, Bütçe ve Mali İşlerden Sorumlu Salih Demirkol, Proje ve İş geliştirmeden Sorumlu Şıhmüslüm Korkmaz, Kurumsal İletişimden Sorumlu Selim Balıkçı, Global Sahadan Sorumlu Cihan Canbeyli, Markalaşma, Eğitim, Mevzuat ve Pazarlamadan Sorumlu Lütfü Delibalta ile Genç MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan Şerif Uma bir otelde düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

MÜSİAD Büyük bir ailedir

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçi, STK'ların toplum ve demokrasiler için önemine dikkat çekerek ; MÜSİAD, 1990 yılında yürekli birkaç ağabeyimizin kurduğu bir STK olup bugün Türkiye'de 86 temsilciliği 95 ülkede kocaman bir destinasyona ulaşmış büyük bir aile. Bu aile sermaye birlikteliğinin Ortaklık kültürü ile birleştiği bir ailedir. MÜSİAD dünyada insanlığa hizmeti kendisine şiar edinmiş, kendi ülkesine, coğrafyasına hizmet etmek için bir araya gelmiş güzide insanların bir araya geldiği bir ailedir. Bizlerde bu ailenin üyeleri olarak Şanlıurfa'mıza hizmet vermeye çalışıyoruz' dedi.

Şanlıurfa ekonomisinin güçlü argümanları var.

Mahmut Saatçi konuşmasına devamla Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel değerlerinin yanı sıra tarım ve turizmde önemli argümanlara sahip olduğunu belirterek; Allah bu memlekete bir çok güzellik bahşetmiş. Şanlıurfa tarım, turizm gastronomi ve kültürel değerlerin yanı sıra Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip ili olarak başta ekonomi olmak üzere bir çok alanda önemli bir güce ve potansiyele sahiptir. Bize düşen; bu şehrin bütün kurum, kuruluş, basın ve STK'ları ile bu Şanlıurfa'yı ve Türkiye'yi ayağa kaldırmaktır' dedi.

310 fabrika Şanlıurfa için çok çok az.

Şanlıurfa'nın başta pamuk olmak üzere bir çok ham maddenin üretim merkezi olduğunu belirten Mahmut Saatçi; Şu an Organize Sanayi Bölgelerimizde 310 fabrikamız var. Bu fabrikalarda yaklaşık 25 bin çalışanımız var. Nüfusu 3 milyona yaklaşan bu şehir için bu fabrika sayısı çok çok az. Daha çok üretim ve istihdam için ortak bir akıl çerçevesinde hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. MÜSİAD olarak biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz' dedi.

Şanlıurfa gıda üretim merkezi olabilir

MÜSİAD'ın Türkiye ekonomisi üzerine yapmış yapmakta olduğu çalışmalara da değinen Mahmut Saatçi daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Sorumuz üzerine pandemi sürecinin gıdaya olan ihtiyacı ortaya çıkarttığını belirten Mahmut Saatçi; Şanlıurfa GAP'ın merkezinde olan ve Türkiye çapında tarımsal üretim gerçekleştiren bir il. Ama ham maddeyi burada üretmek yeterli değil. Buradaki tarımsal üretimi mamul hale getirecek fabrikalar kurmamız gerekiyor. Bu manada Şanlıurfa Türkiye ve bölgenin gıda üretim merkezi olabilir' dedi.