İLKHA/ İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Selçukgazi Viyadüğü yakınında meydana gelen kazada, Muratcan Kaya idaresindeki 34 AFG 020 plakalı otomobil, önünde seyreden 41 HZ 096 plakalı kamyona arkadan çarptı.
Kazada, İstanbul Genç İHH Lise Başkanı Muratcan Kaya (21), Yedihilal Teknoloji Takımları Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş (22), Baykar Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi (26) ve İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom Veri Mühendisi Kaan Talip Tığlı (25) hayatını kaybetti.
Kazada hayatını kaybeden İHH üye ve gönülleri için öğle namazına müteakip Şanlıurfa Balıklıgöl Mevlid-i Halil Camii avlusunda gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cenaze namazına; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yaşar Canbay, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven, Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Maşuk Özyaramış, İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halk katıldı.


'Memleket için hatta ümmet için çok büyük değerlerdi'
Acılarının büyük olduğunu ifade eden İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila, 'Dün teknoloji kampına katılmak üzere ve oradaki görevlerini ifa etmek üzere İstanbul'dan hareket eden Muratcan Kaya, Yusuf Taha Göktaş, Tarık Kesekçi ve Kaan Talip Tığlı kardeşlerimiz, Bursa yakınlarında geçirdikleri trafik kazası sonucu vefat ettiler. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailelerine, camiamıza ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Bu kardeşlerimiz kolay yetişen kardeşlerimiz değildi. Kalifiye teknik insanlardı. Memleket için hatta ümmet için çok büyük değerlerdi. Bu değerlerimizi kaybettik; Takdir-i İlahidir. Takdir-İlahi'ye boyun eğiyoruz. 'İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun' diyoruz. O'ndan geldik, O'na gidiyoruz. Her şeyde bir hayır vardır; bunda da Cenab-ı Allah belki bir hayır murat etmiştir. Acımızı paylaştığı için Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin'e, HÜDA PAR Şanlıurfa il Başkanı Emin Özaslan'a, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısına, STK başkanlarına, halkımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Gençlerimize örnek olacak gençlerdi. İnşallah, diğer gençlerimizde bu gençlerimizi örnek alarak ümmet için daha hayırlı çalışmalar yapacaktır. Acımız büyüktür.' diye konuştu.

'İnşallah, şehid sevabı ile mükafatlanırlar'
İHH camiasının acılarını paylaştıklarını belirten Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven, 'Allah, hepsine rahmeti ile muamele eylesin. 4'ü de değerli insanlardı ve kalifiye elemanlardı. Böyle insanların yetişmesi çok zor… İHH Camiasının başı sağ olsun. Başta Behçet Atila kardeşimize taziyelerimizi iletiyoruz. Allah, hepsine sabırlar versin. Allah'ın takdiridir. Allah'u Teala takdir etmişse onun önüne geçilmez. Üstad Bediüzzaman'ın tabiriyle 'dünyadan teskerelerini aldılar.' İnşallah, dünyada yaptıkları işlerin karşılığını ahirette görecekler. Üzülüyoruz, üzüntümüz büyüktür; çünkü onlar bizim kardeşlerimizdi. Gayretli insanların vefatına üzülüyoruz. Hayır, yolunda vefat edenlerin şehid olduğuna inanıyoruz. İnşallah, şehid sevabı ile mükafatlanırlar.' şeklinde konuştu.