KURAKLIK NEDENİYLE TÜKETİM CİDDİ ORANDA ARTTI

Küresel ısınma etkilerinin tüm dünyada derinden hissedilmeye başladığına dikkat çeken Karagüzel, 'Mevsimlerdeki yoğun değişkenlik enerji talebini sürekli artırıyor. Bahar ve Yaz ayları anormal kuraklıklara sahne oluyor. Bu durum, hem tarımsal sulamada hem de konutlarda tüketilen enerjiyi ciddi oranda artırmış durumda. Şuan yıl bitimine daha 5 ay olmasına rağmen geçen yılın tüketim verilerini 1 Milyar kilovat aşmış durumdayız. Bu çok büyük bir artış. Elektrik Şirketi olarak altyapıyı, bu yoğun tüketim karşısında sağlam tutmak ve geliştirmek büyük bir başarıdır. Kamuoyunda Elektrik Şirketlerine yönelik ciddi bir algı oluşturuluyor. Enerji temel ihtiyaçlardan biridir. Bu hizmeti sunarken aksaklıklar ve problemler de yaşanabiliyor. Ancak bu her işin doğasında olan bir durum. Biz ve diğer birimlerdeki arkadaşlarımız bu problemlerin mağduriyetlere yol açmaması adına yoğun bir gayret gösteriyor' diye konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SİSTEMİYLE, PEK ÇOK İŞLEM İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK
Kurum olarak önemli bir projeyi hizmete sunmaya hazırlandıklarını belirten DEPSAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, 'Vatandaşlarımız fatura ödeme ve diğer evrak gerektiren işlemlerde sıra ve kuyruklarında çok vakit kaybediyor. Bu yönde aldığımız geri dönüşler sonucunda dijital dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu yeni hizmetimizi bayram sonrasına yetiştirmeye çalışıyorduk ancak bazı gecikmeler yaşandı yetişmedi. Kısa zaman içinde hizmete sunacağımız bu sistemle, vatandaşlarımız pek çok işlemi internet üzerinden yapılabilecek, bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşacak. Şuan fatura ödemelerinde yaşanan aksaklık da bu dijital dönüşümle alakalı. İnşallah kısa süre içinde sistemin kullanıma sunulması ve oturmasıyla birlikte hizmet kalitesinde önemli bir dönüm noktası yaşayacağımıza inanıyoruz. Dönüşüm sırasında yaşanan aksaklıklardan dolayı abonelerimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz.' diyerek yeni sistemle ilgili bilgi verdi.

POLAT: KURUMLARIMIZ KAMUOYU İLE DAHA SIK BULUŞMALI, DERTLEŞMELİ
Sosyal medyanın günümüzde bir silah olarak kullanıldığına değinen ŞGB Başkanı Veysel Polat ise, iletişim kanallarının doğru kullanımına dikkat çekti. Kirli bilginin, sosyal medya aracılığıyla hızla dolaşıma sokulabildiğini aktaran Polat, 'Açılan sahte hesaplarla toplum kirli bilgiye yönlendiriliyor. Coğrafyamızda bunun örneklerini gördük ve görmeye devam ediyoruz. Maalesef bu yöntem yerelde de benimsenmiş durumda. Enerji; sizin de değindiğiniz üzere günümüz dünyasında, gıda gibi temel bir ihtiyaç haline geldi. Doğal olarak temel ihtiyaçlarla ilgili herhangi bir problem, aksama yaşandığında tepki daha duygusal oluyor. Olayları çok yönlü düşünmek gerekiyor. Kamuoyunu bilgilendirmekle sorumlu kuruluşlar olayı tüm yönleriyle vatandaşa aktarmalı, karşı tarafı da dinlemeli. Tüm kurumlarımız bu gibi durumları kamuoyuyla daha sık buluşarak, dertleşerek aşabilirler' diyerek görüşlerini dile getirdi. (Seyfullah POLAT )