Seyfullah POLAT/ Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen açılışa; Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Dekanı Prof. Dr. Muhammet Alagöz, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nurullah Atalay, Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.
33 yağlı boya çalışması eserin görücüye çıktığı sergide, farklı tekniklerle çizilmiş yöresel motifler dikkat çekti. Açtığı ikinci kişisel sergisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ressam Anzılha Kılıç, 'İlk sergimi kıymetli hocalarımın teşvik ve desteğiyle Üniversite eğitimime devam ettiğim Adıyaman'da açtım. Sergilemiş olduğum eserlerimin önemli bir kısmını yaz tatilinde hazırladım. Bu özgün çalışmalarda daha çok 'insan' teması üzerinde durdum. İkinci kişisel sergimi memleketim Şanlıurfa'da açmış olmak beni çok mutlu etti. Bu seviyelere gelmemde emeği geçen kıymetli hocalarıma teşekkür ediyorum. Her zaman desteklerini hissettim ve sergi çalışmalarımda beni sürekli teşvik ettiler. Bizleri yalnız bırakmayarak bugün aramızda bulundular' diyerek çalışmalarını sürdürüp yeni sergiler açmak istediğini dile getirdi.

DEKAN ALAGÖZ: ANZILHA İLE GURUR DUYDUK
Fakültelerinde yetişen öğrencilerin yapmış oldukları çalışmalarda daima yanlarında olduklarını belirten Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Dekanı Prof. Dr. Muhammet Alagöz, 'Anzılha ile gurur duyduk. Birbirinden güzel 33 eserle memleketindeki ilk kişisel sergisini açtı. Böyle yetenekli öğrencilerimizin başarılarına şahit olmak bizleri çok mutlu ediyor. Tarihin sanatla harmanlandığı Şanlıurfa'da bulunmaktan da ayrıca memnuniyet duyduk. Katılım oldukça güzel, organizasyonda emeği geçen Müze Müdürümüz Celal Uludağ beye teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Genç Ressam Anzılha Kılıç'ın Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Sergi Salonunda açmış olduğu serginin 8 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.