Yüksel Polat

Üniversiteye en çok öğrenci kazandıran Şanlıurfa Fen Lisesi, TÜBİTAK Liseler Arası Proje Yarışmasında yine Türkiye finallerine kalarak Şanlıurfa'nın eğitimde yüz akı olduğu bir kez daha kanıtladı.

LGS sınavları sonucunda Şanlıurfa'nın en başarılı öğrencilerinin eğitim görmeye hak kazandığı Şanlıurfa Fen Lisesi yıllardır üniversiteye en çok ödül kazandıran okul olma özelliğinin yanı sıra bilimsel yarışmalarda da Türkiye çapında başarılarına devam ediyor.

Geçen yıl da Türkiye üçüncülüğü ödülü almışlardı

Geçen yıl düzenlenen TÜBİTAK 51. 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencisi Hilal Elçin'in Biyoloji öğretmeni Yasemin Alıcı'nın gözetiminde hazırladığı 'E. FALCATA BİTKİSİNİN ANTİDİYABETİK ÖZELLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI' projesi ile Türkiye Final yarışmasında Türkiye 3. lüğü derecesi kazanmasının ardından bu yıl üç proje ile Malatya'da düzenlenen yarışmaya katılan Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencilerinden Hayrunnisa Asrak , Biyoloji öğretmeni Yasemin Alıcı danışmanlığında hazırladığı proje ile Malatya bölge finallerinden 1. çıkarak Türkiye finallerine adını yazdırdı. Yine aynı yarışmada Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencisi Erdoğan Yeşilkaya, Kimya öğretmeni Mehmet Fatih Kaçar danışmanlığında hazırladığı proje ile Malatya bölge 3.lüğüne layık görüldü.

Meyan kökünden covid-19'a ilaç araştırması

Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisine alan ve yüzbinlerce insanın ölümüne sebep olan covid-19 pandemisine karşı meyan (Glycrrhiza glabra) bitkisinin etken maddesi' Glisirizik Asitin' püskürtmeli kurutma yöntemi kullanılarak ekstraksiyonu ve anti-covid 19 etkeni olarak boğaz spreyi yapımında kullanılması amacına yönelik projesi ile Türkiye finallerine adını yazdıran projeden dolayı öğrencileri Hayrunnisa Asrak ve Biyoloji öğretmeni Yasemin Alıcı'yı tebrik eden Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Aslan gazetemize yaptığı açıklamada; Hiç bir başarı tesadüf değildir. Okulumuz geçen yıl düzenlenen 51. TÜBİTAK Liseler arası proje yarışmasında yine biyoloji dalında Malatya bölge birincisi, ardından uzaktan sunumla gerçekleşen Türkiye finalinde ise Türkiye 3.su olmuştu. Bu yılda Biyoloji öğretmenimiz Yasemin Alıcı'nın gözetiminde projesini hazırlayan öğrencimiz Hayrunnisa Asrak'ın projesi Türkiye finallerinde Okulumuzu ve Şanlıurfa'yı temsil etmeye hak kazanmıştır. Bu başarılar eğitimci olarak bizleri gururlandırdığı gibi imkan tanındığı zaman da öğrencilerimizin neleri başarabileceğini göstermesi açısından da ayrıca mutluluk veren örneklerdir' dedi.