Haber Merkezi / Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen'in, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş ile birlikte iştirak ettiği denetimler kapsamında, Şanlıurfa'da dün kurulan 12 semt pazarı başta olmak üzere vatandaşların yoğun şekilde girip çıktığı tüm işyerleri ziyaret edildi.
Gün boyu gerçekleştirilen denetimlerin sonucunu değerlendireceklerini ve amaçlarının vatandaşa ceza kesmek olmadığını ifade eden Vali Vekili Esen, yapılan denetimlerle salgına karşı toplumsal duyarlılığın artırılmasının hedeflendiğini belirterek, 'Covid 19 ile mücadele tüm vatandaşların ve kamu kuruluşlarının görevlerini yerine getirmesiyle başarılacak. Şanlıurfa olarak biz bu süreci en başından itibaren, Sayın Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, bakanlıklar ve bilim kurulunun önerileri doğrultusunda yürütüyoruz.' dedi.
Salgınla mücadelede belediye olarak üzerlerine düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getirmeye gayret ettiklerini belirten Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da 'Ortaya koyduğumuz mücadele ve halkımızın duyarlılığı ile inşallah en kısa sürede bu salgın tehlikesini atlatacağız. Belediye olarak başta temizlik olmak üzere, maske dağıtımı, dezenfeksiyon gibi işlemlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Pazar yerlerimizin giriş çıkışlarına yerleştirdiğimiz dezenfektan üniteleri kullanılıyor, maskesi olmayan vatandaşlarımıza maske dağıtıyoruz ve denetimlerimiz zabıtamız vasıtasıyla sürekli olarak devam ediyor.' diye konuştu.
Pazar yerlerindeki incelemelerinin ardından şehrin muhtelif noktalarındaki koronavirüs denetimlerini kontrol eden Vali Vekili Esen ve beraberindekiler, ziyaret ettikleri işyerleri sahipleri ve çalışanlarına, salgına karşı alınması gereken tedbirler konusunda hatırlatmalarda bulundular.
Şehrin tüm ilçelerinde gece saat 23.00'a kadar devam eden kapsamlı denetim, vatandaşlar tarafından da büyük memnuniyetle karşılandı.