AA / Halep'ten göç ederek Türkiye sınırı yakınlarındaki kampa sığınan el Nehar yaptığı açıklamada, bütün gününü kampta güvercinleriyle geçirdiğini ve onlarla birlikte çok mutlu olduğunu söyledi.
El Nehar, yaşadıkları bütün kötülüklere rağmen şükrettiğini belirterek, 'En azından başımızı sokacak bir çadırımız var. Güvercinlerimle göç ettim. Hatta onları (Halep'ten) çocuklarımdan önce çıkardım.' dedi.
Güvercinlerini görünce çok mutlu olduğunu anlatan el Nehar, 'Hava sıcak olunca dışarı çıkmalarına izin veriyorum. Hava soğuk olunca içeride kalıyorlar. Ben günümü güvercinlerimle geçiriyorum. Yediriyorum. İçiriyorum. Onlarla huzur buluyorum.' diye konuştu.
Esed rejiminin saldırılarında iki çocuğunu kaybeden el Nehar, göç yolunda güvercinlerini bırakmadığını, kampta imkansızlıklar içinde olduğunu ve bu yüzden güvercinlerine bakmakta güçlük çektiğini belirterek, 'Ne olursa olsun mutlu insan olarak kalmaya devam edeceğim. Çocuklarım ve akrabalarım yanımda. Köyümüzdeki gibi olmasa da hayat devam ediyor.' ifadelerini kullandı.