Hacer Aşit

Eyyübiye Belediyesi dönem dönem glütensiz gıda yardımında bulunduğu Çölyak hastalarına yönelik gıda yardımının yenisini gerçekleştirdi.

Kurulduğu günden bu tarafa sosyal belediyecilik alalında bir çok örnek çalışmaya imza atan Eyyübiye Belediyesi Başkan Mehmet Kuş'un başkanlığında da bu tür faaliyetlerini arttırarak devam ettiriyor.

Şanlıurfa'da bulunan 1.300 civarında Çölyak hastasının yaklaşık 400'ünün yaşadığı Eyyubi'ye İlçesindeki Çölyak Hastalarına daha önceleri de glütensiz undan mamul gıda maddesi ve glütensiz un dağıtan Eyyübiye Belediyesi bu hastalara yönelik 6 çeşit glütensiz undan imal edilmiş gıda malzemesi ve glüten undan oluşan gıda paketi dağıtımını gerçekleştirdi.

Glütensiz Gıda Paketi dağıtımına katılan Şanlıurfa Çölyak Hastaları Dernek Başkanı ve eski Çölyak Konfederasyon Başkanı Hasan Doğan yaptığı açıklamada gıda paketi dağıtımında emeği geçenlere teşekkür ederek; Özellikle Eyyübiye belediye Başkanımız Mehmet Kuş'a Eyyübiye İlçesinde bulunan hastalarımıza yönelik göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür destekler ile hasta kardeşlerimiz ve ailelerimiz ilgili kurum ve kuruluşların sıcak ellerini omuzlarında görüyorlar ve bu da bizi mutlu ediyor' dedi.

Glütensiz Undan oluşan gıda paketlerini alan hasta ve hasta yakınları da organizasyondan dolayı Eyyübiye Belediyesine ve Şanlıurfa Çölyak Hastaları Derneğine teşekkür ederek; Hastalığımızın yanında glütensiz un ve glütensiz undan yapılmış gıda ürünlerine ulaşmak hem zor hem de bu ürünler pahalı. Yükümüzü bir nebze de hafiflettikleri ve bizlerin yanında yer aldıkları için Eyyübiye Belediyesine ve Şanlıurfa Çölyak Hastaları Derneğine teşekkür ediyoruz 'dediler.