Haber Merkezi / Coğrafi işaretli ürünlerin başta Türkiye olmak üzere Şanlıurfa'nın ekonomisi ve turizmi açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten iş adamı Mehmet Günak, '28 ürünü ile Şanlıurfa lider konumdadır' dedi.

İşadamı Mehmet Günak, ATO Congresium'da düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde Şanlıurfa'nın lider olarak yerini almış olması Şanlıurfa'nın tanıtımı açısından sevindirici olduğunu belirtti.

'Şanlıurfa'nın 28 coğrafi işaretli ürünleriyle Türkiye'de lider konumunda bulunması daha büyük hedefler ile yola devam etmemizdeki en büyük gücümüzdür.' diyen işadamı Günak, 'Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak Avrupa birliği ülkelerindeki tescil işlemleri için gerekli girişimleri yakın zamanda yapılacaktır. Dünyada yaklaşık 10 bin ürünün, 200 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahiptir. Şanlıurfa'nın bu pastadan hak ettiğini alması için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası olarak büyük bir çabanın içindeyiz. Bugün itibarıyla 81 ilimizde 446 tescilli ürün ve İşlemleri devam eden 428 ürün bulunuyor. Türkiye'de tescil edilebilir 2 binin üzerinde potansiyel coğrafi işaret bulunuyor. Türkiye'nin bu potansiyelini Online ticaret platformlarında coğrafi tescilli ürünler kısmının açılması ile birlikte ürünlerin satışına büyük katkılar sağlanabileceğini düşünüyorum' dedi.

İş adamı Mehmet Günak, doğduğu yere işaret ederek, 'Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi benim doğduğum, büyüdüğüm yer olması insanına ve toprağına ayrı bir sevgi beslediğim ilçe olmasından dolayı Viranşehir ilçemizin değerlerine sahip çıkmak adına Şelengo'nun da hak ettiği değere kavuşması için ayrı bir çaba içinde olacağız. ATO Congresium'da düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde Şanlıurfa'nın lider olarak yer almasında başta Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Ticaret Borsası olmak üzere emeği geçen her kardeşime teşekkürü bir borç bilirim' diye konuştu.