Gerem; tüm yürekler Elazığ ve Malatya'da

Yüksel Polat

Elazığ'ın Sivrice merkezli meydana gelen 6,8'lik deprem sonrası deprem bölgesine 24 kişilik ekip ve insani yardım malzemeleri ile ulaşan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem depremin vurduğu Elazığ-Sivrice ve Malatya- Pütürge izlenimlerini bizimle paylaştı.

Deprem sabahı erken saatlerde Elazığ'a ulaştık

Deprem haberlerini aldıklarında Şanlıurfalı hayırseverlerin Suriye'ni İdlib kenti için bağışladıkları insani yardım malzemelerinin dağıtımı için İdlib kentinde bulunduklarını belirten Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem; Elazığ- Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremi haber alır almaz Elazığ'a gitmek üzere Şanlıurfa'ya döndük. Elazığ'a gitmeden önce de Urfa'ya doğru gelirken arkadaşlarımız ile irtibat kurarak hazırlıklarımızı hemen tamamlayarak 5 araç, battaniye, yiyecek, ısıtıcı gibi insani yardım ve acil yardım dolusu bir kamyonet ve 24 kişilik bir ekip ile hemen Elazığ'a doğru yola çıktık. Ve sabah erken saatlerde Elazığ'a ulaştık' dedi. Cumartesi günü Elazığ- Sivrice'de AFAD'ın koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde okullara sığınan depremzedelere battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemeleri dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Artçılar devam ediyor, vatandaş evlerine girmekte endişe ediyor

AFAD'ın koordinasyonu ve yönlendirmesi ile Pazar günü bir kısım arkadaşlarının Sivrice'de kaldığını bir kendisinin de bulunduğu bir grup arkadaşının da Malatya'nın Pütürge ilçesine geçtiklerini belirten Osman Gerem, Pötürge'nin kırsal mahallelerinde yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek; AFAD'ın yönlendirmesi ile gittiğimiz Pütürge'nin kırsal mahallelerinde zaten AFAD çadırları kurulmuştu ve biz Şanlıurfa'dan götürdüğümüz malzemeleri dağıttık. Gittiğimiz yerlerde çok şükür can kaybı yoktu ama evler yıkılmıştı. Bazı evlerde hasar oluşmuştu artı depremler devam ettiği için vatandaşlarımız hali ile evlerine girmekte endişe ediyor ve havalar da çok soğuk. Dolayısı ile vatandaşlarımızın özellikle battaniye, yatak, ısıtıcı, helva, zeytin, peynir gibi pratik gıda malzemelerine ihtiyacı var.' Dedi.

Kurumlar ve STK'lar güzel bir dayanışma örneği sergilediler, sergilemeye devam ediyorlar

Elazığ depremi sonrasında Devlet Kurumlarının ve STK'larının çok hızlı hareket ettiğini de belirten Osman Gerem; Deprem sonrası ortaya konan refleks ve organizasyon bize kurumlarımızın ve STK'larımızın yardım faaliyetlerini hem öğrendiklerini ve bilinç düzeyinin arttığını gösterdi. Özellikle AFAD'ın koordinasyonu deprem sahasında yardımların düzenli ve nitelikli bir şekilde her tarafa ulaşmasını sağlaması açısından güzel bir örneklik teşkil ediyor. Bunun yanı sıra Kızılay, İHH, Deniz Feneri, Şanlıurfa'dan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Hayrat Vakfı .. kısacası tüm Türkiye maddi ve manevi olarak oradaydı. Kurumlarımız ve STK'larımız omuz omuza vatandaşlarımıza ulaştı ve ulaşmaya da devam ediyor. Allah böyle afet ve acıları bir daha yaşatmasın ama böylesi afetlerde milletimizin dayanışma sergilemişi ve kurumlarımızın, STK'larımızın koordinasyon içerisinde düzenli bir şekilde yaraları sarması toplumsal acımızın daha hafif atlatılmasını sağlıyor. Bir afet karşısında tüm Türkiye'nin maddi manevi ve duaları ile orada olduğunu hissetmek ayrı bir mutluluk tablosu tabi ' dedi.

Şanlıurfalı vatandaşların Elazığ ve Malatya'daki kardeşlerine yardım eli uzatmaya devam ettiğini belirten Osman Gerem gelen yardımların artarak devam ettiğini ve kendilerinin de Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu olarak bu yardımları deprem bölgesine ulaştırmaya devam ettiklerini dile getirerek hayırseverlere teşekkür etti.