Haber Merkezi / Harran'a yönelik plan ve projelerini anlatan Özyavuz, ilçede, Harran Üniversitesi bünyesinde 3 meslek yüksek okulu açmayı planladıklarını belirtti. Özyavuz, Harran'ın tarihi ve kültürel yapısı ile tarım ve turizm potansiyelini göz önünde bulundurarak; arkeoloji, turizm ve tarım alanlarında bölümler açılmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.
İlçenin ekonomik ve sosyal yaşamına büyük katkı sunması beklenen proje için 86 dönümlük arsanın tahsis edileceğini, çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Arsanın tahsisi için tüm evraklar hazırlandı, ilgili yerlere sunuldu. Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in de çok destekleri oldu, konuyla yakından ilgilendi. Hedefimiz, Harran Meslek Yüksek Okulu adı altında Şanlıurfa merkezde okulu açtırmak, bina tamamlandıktan sonra okulu buraya taşımak" diye konuştu.
Harran için en önemli konunun imar olduğunun altını çizen Özyavuz, "İmar çalışması tamamlandıktan sonra çok güzel bir kültür sarayı, semt pazarı ve otogar yapacağız. Bunların hepsi imar planında var. Bunları hayata geçireceğiz. SİT irdelemesi dolayısıyla hiçbir şey yapamıyorduk, önümüz yeni açıldı. 2016 ve 2017, Harran'ın en parlak dönemi olacak" dedi.