Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile From the People of Japan ortaklığında, 'Yenilikçi Faaliyetlerin Şanlıurfa Göçmen Danışma ve Koordinasyon Merkezinde Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında verilen eğitimler tamamlandı.
Proje kapsamında HARÜSEM kurslarına katılan katılımcılara yönelik 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Fikir Maratonu' düzenlenerek ortaya çıkan fikirler ve projeler, HARÜSEM ve GENÇ STEM kulübü yönetiminde farklı kurumlardan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Uluslararası Göç Örgütü Şanlıurfa Ofisi adına Khaled Alamalati'nin de katıldığı etkinlik tüm gün yeni fikir üretme heyecanına sahne oldu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Proje dahilinde Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve fikir maratonunda farklı yaş gruplarında derece alan öğrenciler, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından laptop ile ödüllendirildi.
Osmanbey Yerleşkesi Rektörlük makamında gerçekleşen ödül törenine, HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Göçen, Şanlıurfa İl MEM Ar-Ge Koordinatörü Halil İbrahim Çetin, STEM Eğitmeni Abdürrahim Sargın ile Ahmet Demir, Uluslararası Göç Örgütü Temsilcileri İrem Aynagöz ve Talal Alazzavy katıldı.
Ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, 'HARÜSEM tarafından proje kapsamında yürütülen bu kurslarda, öğrencilerin fikirlerini hayata geçirebilecekleri ortamları ve destekleri bulması çok önemli. Bu eğitim projesinde ve fikir maratonunda emeği geçen başta HARÜSEM olmak üzere tüm proje ortaklarımızı, IOM Şanlıurfa Ofisi ve Genç STEM Kulübümüzün üyelerini kutlarım' diye konuştu.