Yüksel Polat

3.Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarının açılışı vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 3. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı 11 Nisan Fuar alanında düzenlenen tören ile kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve bir çok yayınevinin katıldığı, 50'si yerel olmak üzere 200'e yakın şair-yazarın katılım göstereceği fuarın açılış törenine Şanlıurfa vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat'ın yanı sıra çeşitli Parti, STK, Kamu Kurum ve kuruluşlarını yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Tören dolayısı ile bir konuşma yapan Fuar Organizasyon temsilcisi Şanlıurfa'da böylesi bir ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Fuarın onur konuğu yazar Mustafa Armağan ise yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın kadim bir şehir olduğunu ve bugüne kadar bir çok yazar ve şair yetiştirdiğini belirterek Çanakkale'de verilen mücadelenin yarım kalan kısmının ilim ve irfan ile gerçekleştirileceğini ve bunun da okumaktan geçtiğini belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin 'oku' olduğunu belirterek Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da özellikle gençler başta olmak üzere tüm Şanlıurfalıları kitapla buluşturmanın gurur ve mutluluğunu duyduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılış kurdelasını kesen protokol üyeleri daha sonra kitapevlerinin stantlarını gezdi.

Kitap Fuarını gezen vatandaşlar ise Bölgenin en büyük kitap sergisini açtıkları için emeği geçenlere teşekkür ederken yayınevi yetkilileri ise gördükleri ilgiden memnuniyetlerini dile getirdi.

Hafta sonu daha çok katılımın beklendiği fuarda çocuk kitaplarından bilim kurgu, roman gibi bir çok alanda kitapseverlerin her türlü ilgisini çeken kitaplar okur severler ile buluşurken Abdurrahman Dilipak, Banu Avar, Kahraman Tazeoğlu, Emine Şenlikoğlu, Bekir Develi, Ahmet Ümit, Mehmet Ali Bulut, Hikmet Anıl Öztekin, Varol Yaşaroğlu, Salih Suruç, Ahmet Şimşirgil, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hasan Ali Toptaş, Vehbi Vakkasoglu, Fatih Duman, Halit Ertuğrul, Yavuz Bahadıroğlu, Senai Demirci, Sinan Yağmur, İhsan Süreyya Sırma, Faruk Dilaver ve Serdar Tuncer gibi isimler katılacak ve kitaplarını imzalayacaklar

Kendilerine bu yılda bir stant oluşturulan Şanlıurfalı şair ve yazarlar da belli aralıklar ile kitaplarını okuyucuları için imzalayacaklar.