İLKHA / Resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye genelinde AK Parti yüzde 44.32, MHP yüzde 7.31 olmak üzere Cumhur İttifakı yüzde 51.62, CHP yüzde 30.11 İyi Parti yüzde 7.45 olmak üzere Millet İttifakı 37.56, HDP yüzde 4.24, Diğer partiler de toplamda 6.57 oy aldı.
Buna göre AK Parti 39, MHP 11, CHP 21, HDP 8, Bağımsız bir adayda bir ili kazandı.
Peki, seçmenler sonuçlara nasıl bakıyor? Seçmenler, sonuçların hayırlara vesile olmasını temenni ederek göreve gelen belediye başkanlarından iyi bir hizmet beklediklerini belirtti.
Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Şanlıurfalılar vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan AK Partili Zeynel Abidin Beyazgül'e başarılar diledi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'daki işsizliğe dikkat çeken Metin Kılıç, yeni yönetimin istihdam konusunda büyük adımları atmasını istedi.
Ömer Yakan ise şu değerlendirmede bulundu: 'Sabahattin Cevheri'nin büyükşehirde kazanmasını bekliyorduk, öyle bir görüntü vardı. Arkadaşlarımızla görüştüğümüz zaman Sabahattin Cevheri'ye oy vereceklerini söylüyorlardı. İnsanlar sandığa gidince durum farklı oldu. Partilerin ilçelerde stratejik hata yaptıklarını düşünüyorum. Viranşehir'de, özellikle AK Parti'nin kazanma olasılığı çok düşüktü ya da biz o şekilde görüyorduk. Siverek'te ise Bucak ile HDP birleşmiş olsaydı, Siverek'te kazanabilirlerdi. Orada da bir hata yapıldığını düşünüyorum. Karaköprü ilçesinde Essum Saatçi Aslan iyi bir başarı elde etti. Haliliye'de ise AK Parti'nin adayı gerçekten başarı gösterdi. Saadet Partisi'nin adayı da başarılı bir tercihti ama AK Parti kadar başarılı olamadı.'
Salih Şipak ise kentteki sonuçların beklenmedik bir şekilde gerçekleştiğini ancak sonuca saygın duyduklarını ifade etti.
Aziz Demir ise büyükşehir belediyesinde AK Parti'nin kazanmasına sevindiğini ve kentte büyük bir sorun olan elektrik sorununun çözüme kavuşturulmasını talep etti.
Gafur Özgültekin ise geçmiş dönemde yapılan hizmetlerden vatandaşın memnun olmadığını savunarak önümüzdeki dönemde ise iyi bir çalışma beklediklerini ifade etti. Özgültekin, kentte alt yapı sorununun olduğunu ve bunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.