Yüksel POLAT / 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını alınan ortak karar ile her yıl farklı şehirlerde düzenleyen Memur- Sen ve Hak- İş Konfederasyonları bu yıl etkinlik alanı olarak Şanlıurfa'yı seçti.
Günler öncesinden tanıtımı yapılan organizasyon sonrası özellikle Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin bir çok şehrinden Sendikalara bağlı işçi ve memurların yoğun ilgisi 18 Mart Caddesi üzerinde kutlanmaya başlandı.
Şanlıurfa 18 Mart Çanakkale Caddesi'nde gerçekleştirilen miting, saygı duruşu ve okunan istiklal marşı ile başladı. 1 Mayıs Bildirisi'nin gençler tarafından okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilen programa Şanlıurfa'dan ve çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı.

1 Mayıs AK Parti döneminde tatil ilan edildi
Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilk olarak kürsüye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı etkinliğini Şanlıurfa'da gerçekleştirdikleri için Memur-Sen ve Hak- İş Sendikalarını yöneticilerine teşekkür ederek; Çeşitli illerden Hz. İbrahim ve Hz. Eyyüp Peygamberin yaşadığı sabrın, cömertliğin ve misafirperverliğin şehrine hoş geldiniz.
Liseyi bitirdiğim dönemde işçiliğe başladım ve geçmişime baktığımda iftihar ettiğim bir hususta kendi alın terim ile kazandığım o ilk gün olmuştur. Belediye Hukuk İşleri Müdürü olarak devam ettiğim çalışma hayatımda masanın bir yanında Hizmet- İş Sendikası bir yanında ise işveren olarak bizler vardık. 1 Mayıs ilk defa AK Parti döneminde tatil olarak ilan edildi, yine AK Parti döneminde işçilerimize verilen haklar birçok aşama değişti ve iyileştirildi. İşçilerimizin haklarının korunmasında ki en önemli maddelerden birisi ülkenin refahı ve özgürlüklerin tam olarak yaşanmasıdır. Eğer bir ülkede özgürlükler tam olarak yaşanmıyorsa orada haklardan tam anlamıyla bahsetmek mümkün değildir' diyerek Memur-Sen kurucu Başkanı merhum Mehmet Akif İnan'nın hatırasını yad etti

Şanlıurfa'dan dünyaya kardeşlik ve esenlik havasını ulaştırmak istedik
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise yaptığı konuşmada 'Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın memleketi, İnsanlığın en köklü geçmişinin olduğu Şanlıurfa'da emeğin, dayanışmanın ve birliğin coşkusunu yaşamak için Şanlıurfa'da bu mitingi dolduran tüm kardeşlerimizin emek ve dayanışma gününü kutluyorum. Çalışan, alın terinin karşılığı olan saygın ücretin ve taleplerimizi dillendirmek. Kamu personellerimizin, işçilerimizin, emekçilerimizin beklentilerini kamuoyu ile buluşturmak ve 1 Mayıs'ta bir araya gelen tüm kardeşlerimiz beklentilerini söylemek için bu gün burada bir araya geldik. Bu coşkunuz ve birlikteliğiniz bu gün buradan Şanlıurfa'dan tüm emek meydanlarına bir kardeşlik ve esenlik havasını tüm Dünya'ya ulaştırsın diye bu meydana geldik' dedi.

Kurucu Başkanımız Mehmet Akif İnanın şehrinde olmaktan mutluluk duyduk
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Şanlıurfa'nın kardeşlik ikliminde önemli bir yere sahip olduğunu ve Memur-Sen ve Hak- İş olarak ülkenin önemli bir virajdan geçtiği dönemde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kardeşlik iklimine sahip böylesi bir şehirde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; Kurucu başkanımız merhum Mehmet Akif İnan abimizin şehrinden emeğe, işe, aşa olan saygımızı ve bu uğurda verdiğimiz haklı mücadeleyi bir kez daha haykırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Memur ve işçilerimizin haklarının korunması ve iyileştirilmesi konusunda mücadelemiz devam edecektir' dedi.
Konuşmaların sürdüğü, halayların çekildiği ve coşku içerisinde geçen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Kahramanmaraş'tan gelen bir kafilenin Birecik- Suruç arasında kaza yapması ve 5 kişinin ölümü, 13 kişinin yaralanması haberinin alana ulaşması ile birlikte yerini derin bir üzüntüye bırakırken kutlamalar iptal edilerek etkinliğe son verildi.