Haber Merkezi / 11 Nisan Kurtuluş etkinlikleri Şanlıurfa'nın farklı noktalarında birçok etkinlikleri kutlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak gençliğe ve eğitime her zaman destek verilirken 11 Nisan Kurtuluş destanını anlatan Kompozisyon yarışması düzenlendi.
150 Farklı Kompozisyonun yarıştığı etkinlikte dereceye girenler altın ile ödüllendirildi. Gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak ve ecdadın kanları pahasında verdiği mücadele bilincini aşılamak için başlatılan yarışmada dereceye girenler Başkan Beyazgül'den ödüllerini aldı.


'EĞİTİMİZE VE GENÇLİĞE HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ'
Burada bir açıklamada bulunana Başkan Beyazgül, 'Asıl kazanın bu yarışmaya girerek kendi gelişimini milli şuurla geliştiren evlatlarımızdır' dedi.
'11 Nisan Kompozisyon ve Resim yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum' diyen Başkan Beyazgül, 'Kuranı Kerimin ilk emri olan oku emrini örnek alarak Ülkemiz, Milletimiz ve ailemiz için iyi bir eğitim alarak dünyayı iyi bir şekilde anlamamız gerekiyor. Keşke şunu önceden okusaydım sözünü sıkça yaptım bu yüzden çok fazla okumamız lazım. Nasıl ki vücudumuzun ihtiyacı olan yemek yiyip su içiyorsak beynimizin ve ruhumuzun da okumaya ihtiyacı var. Her çocuk bir dahidir yeter ki kendi alanını bulsun, nasıl ki resim ve müzik bir kabiliyetse bunun gibi diğer kabiliyetleri ortaya çıkartmak için okumak gerekiyor. Eğer ilerleyen zamanda iyi bir yazar olacaksak bu günlerden Kompozisyonlar yazarak kendimizi geliştireceğiz. Bu gün bu etkinliğe katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum bu gün bu etkinliğe kim katılmış ise benim gözümde birinci odur. İl Milli Eğitim Müdürümüz Şanlıurfa'nın eğitimi için başarılı çalışmalara imza attılar bizlerde siyasi olarak onlara her türlü desteği vererek arkalarında durduk' diye konuştu.
TURAN: BAŞKAN BEYAZGÜL BİZLERE HER ANLAMDA DESTEK VERDİ
İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, 'Okullarımızın planı ve projesi ile Şanlıurfa'ya kazandırılması anlamında Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül o zamanlar AK Parti İl Başkanıydı bizlere çok ciddi katkıları oldu. Eğitim camiasına Belediye Başkanı olmadan önce güzel çalışmalar ve katkılarda bulundular, şimdiden birlikte sizler için daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Şanlıurfa'nın Kurtuluşu münasebeti ile düzenlemiş olduğumuz Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. Şanlıurfa'nın eğitimi açısından bir adım daha ileriye gitmemiz için Başkanımız ile güzel çalışmalara imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın' diye konuştu.
Gerçekleştirilen konuşmalarından ardından dereceye giren Kompozisyonlar okundu.