İLKHA/ HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Halil Yavuz, İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmazoğlu ve dava arkadaşları mezarları başında Fatiha okudu.
Halk tarafından sevilen, saygı gösterilen Molla Şükrü ve Molla Muhyeddin isimli iki alim, yatsı namazı sonrası PKK tarafından kurulan pusuda katledilmişti. Acıları henüz tazeliğini korurken yakınları, sevenleri ve dava arkadaşları tarafından mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyarak yad edildiler.
Suruç'ta yaptıkları İslami hizmetlerle tanınan Molla Şükrü Yavuz ve çocukluk arkadaşı Molla Muhyeddin Demir 28 Eylül 1993 yılında bir yatsı namazı sonrası PKK tarafından katledilerek şehit olmuş ve Remél köyü mezarlığında defnedilmişlerdi.
1939 yılında Suruç'un Remêl köyünde dünyaya gelen Molla Şükrü Yavuz, hem hafız hem alim hem şair hem de dört dil bilen ender bir alim olması münasebetiyle halkın teveccühünü ve hürmetini kazanmıştı. PKK tarafından yapılan tüm tehditlere rağmen bir an bile geri adım atmayan, inancından taviz vermeyen Molla Şükrü ve Muhyeddin hiçbir zaman hakkı söylemekten geri durmamıştı.