Haber Merkezi / Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen anma törenleri tüm yurtta olduğu Akçakale İlçesi'nde de büyük bir çoşku ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Akçakale Kaymakam Vekili Temel Ayca ve Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın da katılımıyla, Süleyman Şah İlkokulu'nun bahçesinde düzenlenen anma töreninde şehitler için Akçakale Müftülüğü tarafından mevlid-i şerif okundu ve dualar edildi. Vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını canlı izlediği programda Akçakale Belediyesi tarafında vatandaşlara çiğ köfte ikram edildi.
Başkan Ayhan, milletin o karanlık gecede, kararlı duruşuyla destan yazdığını belirterek, 'Bu ihaneti büyük bir destana dönüştüren kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Bu gece tüm Türkiye'de meydanlarda toplanmamızın amacı sadece anma değildir. Gelecek nesillere şehit Ömer Halisdemir'leri, Erol Olçok'ları unutturmamak ve tüm dünyaya daha güçlü, daha kararlı ve tek vücut olduğumuzu göstermektir. Aziz milletimiz 15 Temmuz'un ne kadar önemli olduğunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları doldurarak bir kez daha göstermiştir' dedi.
Etkinlik saat 00:13'te tüm Türkiye ile aynı anda okunan selanın ardından binlerce vatandaşın katılımıyla başlayan demokrasi nöbeti ile devam ederken, Süleyman Şah İlkokulu bahçesinde kılınan sabah namazının ardından vatandaşlara çorba ikram edilerek sona erdi.