Seyfullah Polat

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yapılan törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Engelli öğrencilerin ' Sanata Engel Yok' etkinliği ve sergisi damga vurdu.

Esentepe Mahallesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan ve kısa sürede yapımı tamamlanan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Jandarma Alay komutanı Jandarma Kıdemli Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Eski Bakanlardan ve Turkcell Yönetim kurulu Üyesi Atilla Koç, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili'nin yanı sıra çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Engelli Okullarının öğrencileri katıldı.

Açılışta duygulu anlar yaşandı

Açılış öncesinde Turkcell tarafından desteklenen ' Sanata Engel Yok' etkinliği kapsamında Engelli Okullarının öğrencileri müzik, ritim, Mehter Gösterisi gibi sanatsal sunumlarda bulunurken görme engelli Sümeyye Demir'in seslendirdiği şiir tüm protokol ve katılımcıları gözyaşına boğarken duygu dolu anların yaşanmasına da sebep oldu.

18 milyona mal oldu. 14 bin metre kare kullanım alanına sahip

Sanat gösterilerinin ardından ilk olarak kürsüye çıkan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan yaptığı konuşmada Nisan 2018 içerisinde temeli atılan yeni hizmet binasının kısa sürede hizmete girmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ; Yeni binamızın kısa sürede tamamlayarak hizmete açmanın mutluluğun yaşıyoruz. 18 Milyona mal olan ve 14 bin metrekare kullanım alanına sahip hizmet binasın oldukça anlamlı bir etkinlik ile açmamın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz' dedi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ise yaptığı konuşmada bugün iki güzel etkinliği birden kutladıklarını belirterek; Bunlardan bir tanesi bizim engelli değil özel öğrenci dediğimiz öğrencilerimizin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergilerinin açılışı ve Şanlıurfa'nın güzel bir Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası açılışıdır. Biz Engelliler Haftası dolayısı ile her yıl bir ilimizde etkinlik düzenliyoruz ve bu yılkı etkinliğimizi de Şanlıurfa'da düzenledik emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise yaptığı konuşmada engelli öğrencilerin engel tanımadan yaptıkları eserleri takdirle karşıladığını belirterek; Engelli çocuklarımızın bu noktaya gelmesinde arkalarında özellikle anneleri ve öğretmenleri vardır. Annelerimizin ve öğretmenlerimizin hakkı ödenmez. Böylesi güzel bir hizmet binasında böylesi bir serginin açılması da ayrıca takdire şayandır. Yeni Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum' diyerek katılımcıların Ramazan ayını tebrik ederek vatandaşları Ramazan etkinliklerine davet etti.

1,5 yılda 393 okul yaptık. Son iki yılda 4 bin derslik kazandırdık.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise yaptığı konuşmada katılımcıların ve Şanlıurfalıların Ramazan ayını tebrik ederek; Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binamızın ve ' Sanata Engel Yok' sergimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu iki anlamlı açılışta sizinle birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Önemli bir yatırım sonrasında biten ve bütün Milli Eğitim hizmet birimlerini bir araya toplayan hizmet binamız gerçekten Şanlıurfa'ya yakışır bir bina oldu. 4 dönüm üzerinde 14 bin metre karelik kapalı alana sahip binamız Şanlıurfa eğitimine önemli katkılar sağlayacaktır' diyerek 16 yılda Şanlıurfa'nın önemli eğitim altyapı çalışmalarına ev sahipliği yaptığını belirtti. Vali Abdullah Erin konuşmasına devamla; Şanlıurfa 'da son 1,5 yılda 393 okul yaptık ve bu 4 bin derslik demek. Cumhuriyet tarihi boyunca Şanlıurfa'da yapılan derslik sayısı 5, 400'dür. Ama iki yıl içerisinde 4 bin dersliği Şanlıurfa'ya kazandırdık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyorum' dedi

Turkcell Yönetim kurulu Üyesi ve eski Kültür Turizm Bakanı Atilla Koç ise yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın AK Parti nezdinde ve kendi gönül dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek; Bu bir propaganda değil ama yıllarca milletvekilliği ve Bakanlık yapmış birisi olarak şunu söylemem icap eder; Bu hükümet eğitime gerçekten özel bir önem vermiş ve önemli yatırımlarda bulunmuştur. Şanlıurfa ise her anlamda bu ve bunun gibi yatırmaları hak eden bir şehirdir. Bunun yanı sıra Turkcell sosyal sorumluluk gereği bu memlekete ve bu memleketin evlatlarına hizmetten geri durmamış bunun için vakıf kurmuş Türkiye'nin tek şirketidir. Bunun yanı sıra dijital alanda bir çok yatırıma ev sahipliği yapmaya devam etmektedir' diyerek bu çalışmaların devamının geleceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Protokol Üyeleri yeni Milli eğitim Hizmet binasının açılış kurdelasını keserek Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl sekizincisi düzenlenen ' Sanata Engel Yok' sergisini gezdiler.