İLKHA/ Viranşehir'in Hürriyet Mahallesi'ndeki çamurlu cadde ve sokaklar halkı çileden çıkardı. Belediyeye tepki gösteren vatandaşlar, yollarının bir an önce yapılmasını istediler.
Mahalle sakinleri, alt yapı olmadığı için yollarının sürekli çamurlu olduğunu yazından toz nedeniyle mağdur olduklarını söylediler. Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen mahalleli, belediye yetkililerini göreve çağırdı.
Mahallelerinin çamurlu olduğu ve alt yapı sıkıntılarının olduğunu söyleyen İsa İpek, 'Mahallede perişan durumdayız. Alt yapı yok, yollarımızın hepsi bozuk ve çamurludur. Bizim yukarımızdaki mahallere parke taşı döşemişler. Bizimkiler ise hepsi çamurlu ve kanalizasyonumuz yok. Yazın kokudan mahalleden geçilmiyor.
Kışın ise çamurdan dolayı evlerimize girip çıkamıyoruz. Yetkililerden bir an ünce mahallenin sıkıntısına el atmalarını istiyoruz.' dedi.
Yol ve alt yapı sorunu için Kaymakamlığa ve Şanlıurfa merkeze gittiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Abdulkadir Orhan ise şöyle konuştu:
'Bizim mahalle kışın su çamur altında kalıyor. Yetkililere şikayetimizi iletince kışın olsa yazın yapacaklarını yazın olunca kışın yapacaklarını söylüyorlar. Üç yıldır bu sıkıntıyı iletiyoruz. Kimisi, Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söylüyor. Kimisi de ilçe belediyesine ait olduğunu söylüyorlar. Ama işin kötüsü her iki belediyede yapmıyorlar. Caddelerde büyük çukurlar açılmış durumda, çocuklarımız okula giderken her tarafları çamur oluyor, okula gidemiyorlar. Bizim bu mahalle ilçeden ayrı mıdır? Etrafımızdaki mahallelerin çoğunu yapmışlar. Ama bizimki hala kaderine terk edilmiş durumda. İlçe Kaymakamı'na ve Şanlıurfa'ya gittim. Her gittiğimde bana diyorlar ki bir ay içerisinde yapılacak ama nerde kimse gelip yapmıyor. Ben buradan mülki amirlere ve Şanlıurfa yetkililerine sesleniyorum. Bir an önce bizleri bu sıkıntıdan kurtarmanızı istiyoruz.'
Okula ve dershaneye giderken üstlerinin çamur olduğunu söyleyen öğrenci Yılmaz Tan, 'Yağan yağmurdan dolayı caddelerimiz hepsi çamur oluyor. Bizler öğrenci olduğumuzdan dolayı günde 4 kere okula ve dershaneye gidip geliyoruz. Ayaklarımız çamur oluyor okula ve dershaneye giderken artık utanıyoruz. İlçenin mahallesinden değil de sanki yaya olarak köyden geliyoruz. İlgili yetkililerin bu sıkıntıyla ilgilenmesini istiyoruz.' ifadelerini kullandı.
Mahalle sakinlerinden Abdulvahap Orhan ile Ali Akdemir ise 'Mahallen çamur olduğundan dolayı çocuklarımız rahatlıkla okula gidip gelemiyorlar. Alt yapı yok, yollar çamurlu. Hava yağmurlu olunca bizler bir yere çıkamıyoruz. Kanalizasyon artık köylerde dahi var ama bizim mahallede yoktur. Bizlerde mahallemiz yapılmasını istiyoruz. Bizim çocuklarda diğer mahalle çocukları gibi temiz bir şekilde okullarına gidip gelsinler.' şeklinde konuştular