İLKHA/ Şanlıurfa'da bir işyerinin tabelası üzerinde bulunan isim ve telefon numarası üzerinden Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ) kendisine 3 bin lira ceza keserek, icralık olduğunu iddia eden vatandaş mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde çocuk bezi ve ayakkabı ticareti yapmak amacıyla bir işyeri kiralayan Mehmet Küçükaslan (38) tabela yaptırıp işyerine astı. Daha sonra işyeri açmaktan vazgeçen Küçükaslan, işyerini kardeşi Mahmut Küçükaslan bıraktı. Mahmut Küçükaslan ise kardeşinin ismi ve telefonu yazılı tabelayı değiştirme ihtiyacı duymadı.
DEDAŞ ekiplerinin, işyerinin kapalı olmasından dolayı tabeladaki telefon üzerinden kendisine 3 bin lira elektrik cezası keserek, icraya verdiğini savunan Mehmet Küçükaslan, işyeri ile hiçbir alakasının olmadığını savundu.
Küçükaslan, 'Bu iş yeri bizim değil, kiralıktır. Ben çalıştırmıyorum, kardeşim çalıştırıyor. Bu işyerini en başta ben açacaktım, tabelamı yaptım ama daha sonradan işyerini açmaktan vazgeçtim. Kardeşim iş yerini açtı. DEDAŞ bize 3 bin lira ceza kesmiş. Herhangi bir tutanak tutmadan sadece tabela üzerindeki telefon numarasından benim bilgilerime ulaşarak bana ceza kesmişler. Ceza kesildiği sırada burası inşaat halindeydi. Sadece tabela asılmıştı. Bize herhangi bir bildirimde bulunmadan ceza kesmişler. Bana gelen icra kağıdından dolayı elektrik cezasından haberim oldu. Benim bu iş yerini çalıştırma durumum da zaten yok.' şeklinde konuştu.
İşyerinin tabelasını kardeşinin değiştirmemesinden dolayı mağdur olduğunu ileri süren Küçükaslan, 'İşyerini en başta ben açacaktım ama toptan satış işine başladığım için iş yerini kardeşim açtı. Tabelayı ben yaptırdığım için kardeşim tabelayı değiştirmedi. Şu anda mağduriyetimin giderilmesi için avukata başvurarak DEDAŞ'ı mahkemeye verdim. Sonucun ne olacağını bilemiyorum. Tabelanın üzerindeki bir telefon üzerinden ceza kesildiğini ilk defa görüyorum.' ifadelerini kullandı.
Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz DEDAŞ Basın Birimi, aynı işyerinin tabelası üzerinde Mehmet ve Mahmut Küçükaslan'ın isim ve telefon numarasının olduğunu, işyerinin kapalı olmasından dolayı personelin Mehmet Küçükaslan'a ceza kestiğini, Mehmet Küçükaslan'ın dilekçe ile başvurması halinde kesilen cezanın kardeşine aktarılacağını söyledi.