AA / Şanlıurfa'da, bu yıl 8'ncisi düzenlenen "Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında sabah namazının ardından yaklaşık 15 bin kişiye tirit ziyafeti verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlikler kapsamında tarihi Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi'nin avlusunda sabah namazı sonrası vatandaşlara hazırlanan tirit yemeği dağıtıldı.

Cami avlusu ve çevresinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar yapılan dualarından ardından ikram edilen tiritten yedi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tiritin Hz. İbrahim'in sofrasından eksik etmediği ve misafirlerine ikramda bulunduğu yemeklerden biri olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da söz konusu geleneğin sürdüğünü aktaran Demirkol, " Tirit kapalı alanlarda yenmez, herkesin göreceği yerlerde ikram edilir. Bizde bu vesileyle vatandaşlarımıza bu yemeği ikram ediyoruz. Halil İbrahim Buluşmaları vetirit yemeğinin geleneksel hale getirilmesi kentimiz için oldukça önemlidir, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yabancı konuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binlerce kişiye hazırlanan tirit ziyafetinde yaklaşık 3 ton et, 15 bin ekmek, 400 kilogram limon, 500 kilogram yoğurt ve 80 kilogram sarımsak kullanıldığı bildirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle Suruç ilçesine gelen sığınmacılara da tirit ikramında bulundu.

Bu arada, etkinliğe katılması belirtilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, belediye başkanlarının talepleri doğrultusunda düzenlenen toplantıya iştiraki nedeniyle katılamadı.