Haber Merkezi / Her kesimin ihtiyaç duyduğu alanda çalışmalar yapıp, ihtiyaçları soruna dönüştürmeden çözüme kavuşturan Başkan Fevzi Demirkol, özel olarak ilgilendiği çölyak hastalarının beklediği fırını Şanlıurfa'ya kazandırdı. Sırrın Mahallesinde yapımı tamamlanan çölyak ekmek fırınında, yapılan son kontrollerle deneme üretimine başlandı. Başkan Demirkol'da, deneme üretiminin yapıldığı fırını ziyaret etti. Üretimi yapan personellerle görüşerek, üretimle ilgili bilgiler alan Başkan Demirkol, üretilen ekmeklerinde tadına baktı.
Deneme üretiminin başarıyla gerçekleştiğini ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, bu alanda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Çölyak hastalarına daha öncesinde de glütensiz gıda paketleri dağıttıklarını hatırlatan Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
'Haliliye Belediyesi olarak halkımızın tüm kesiminin hizmetindeyiz. Bu anlamda dezavantajlı kesimlerimizi hiçbir zaman için unutmadık. Bilindiği gibi çölyak hastalarımız, glütensiz undan yapılmış ekmek ve glütensiz undan yapılan gıda maddelerini tüketebilmektedir. Çölyak hastalarımıza geçmişten yıllardan bu tarafa ilgimiz devam etmektedir. Geçmişten bu tarafa hayatı boyunca kadayıf, kurabiye, çiğköfte, bulgur pilavı tatmamış hastalarımızı da, yine bu lezzetlere kavuşturacağız. Aile bütünlüğü sağladık. Daha öncesinden de, düzenli olarak 12 çeşit gıda malzemesinin yer aldığı kolileri çölyak hastalarımıza dağıtıyoruz. Ekmek üretimini de, daha öncesinden vaat etmiştik. Çölyak hastalığını, Şanlıurfa ve Türkiye'nin gündemine oturttuk. Türkiye'de ilk defa, bir ilçe belediyesi glütensiz üretimine başlamıştır. Önümüzdeki hafta içerisinde seri üretime geçerek, hastalarımızın sıcak ekmek yemesini sağlayacağız. Bu anlamda, çalışan tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Çölyak hastalarımıza olan özel ilgimizden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Çölyak Araştırma Komisyonunu, üç gün boyunca kentimizde misafir ettik.'
Başkan Demirkol, incelemelerini tamamladıktan sonra fırından ayrıldı.