Yüksel Polat

İnsani Yardım Platformu tarafından başlatılan 'Mehmetçiğe Minnet, Afrin'e Himmet' kampanyası ile toplanan 18 tır yardım malzemesi Afrin'e uğurlandı.

Kurulduğu günden bu tarafa yaklaşık 2 bin tır insani yardım malzemesini yurt içinde ve özellikle Suriye olmak üzere sınır dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu geçtiğimiz ay STK'lar, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve okullar ile yıllardır terör örgütü PKK/YPG zulmü altına esaret yaşayan TSK ve ÖSO güçleri tarafından başlatılan ' Zeytin Dalı Harekatı' ile özgürlüklerine kavuşan Afrin halkına yönelik ' Mehmetçiğe Minnet, Afrin'e Himmet' ' Şimdi Afrin'e Yardım Zamanı' sloganları ile yardım kampanyası dolayısı ile 18 tırdan oluşan insani yardım malzemesi Afrine dualar ve şiirler eşliğinde uğurlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Belsan Otobüs Garajında gerçekleştirilen uğurlama törenine İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Vali Vekili Selami Işık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar, İl Müftüsü İhsan Açık, Kaymakamlık, İlçe Belediyeleri, STK, Sendika temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Uğurlama töreninde konuşan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem 7 yıldan bu tarafa Platformun hayırseverler ile mazlumların arasında köprü olduğunu belirterek; ' Bu hizmetleri yaparken hiçbir zaman din dil, ırk mezhep ayrımı yapmadık. Afrin'de Mehmetçiğimiz insanları zulümden kurtarırken bizde orada yaşayan insanlara yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar ise İslam Coğrafyasında kan ve zulmün hüküm sürdüğünü belirterek; ' Türkiye ve Şanlıurfa olarak bu kardeşlerimize yönelik şefkat ve yardım elini uzatıyoruz. Bundan sonra da uzatmaya devam edeceğiz. İnşallah bu kan ve zulüm bir gün bitecektir' dedi.

Konuşmaların ardından okullarında Afrin için yardım kolisi toplayan ve Mehmetçik abilerine mektup ve şiir yazan, onlar için resim yapan öğrencilerden üçü şiir ve mektuplarını okudular. Oldukça duygusal anların yaşandığı mektup ve şiirlerin okunmasının ardından İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duanın ardından 18 tır yardım malzemesi Afrin'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.