Seyfullah Polat

Samsat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için Gazetecilere yönelik bir program gerçekleştiren Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat yaptığı açıklamada Samsat'ın ziyaretçilerini beklediğini dile getirdi.

Son zamanlarda yaşadığı deprem ile Türkiye'nin adını bir kez daha duyduğu Adıyaman'ın Samsat ilçesi aslında sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleri ile Türkiye'nin dört bir tarafından ziyaretçi bekliyor.

İlçenin tanıtımı için Zipline kurulumu, Tekne alımı, Kabri Samsat'ta bulunan ve Kabir, Külliye yapımı devam eden Sahabe Safvan bin Muattal'ın tanıtımi için yoğun mesai harcayan bunların yanı sıra çeşitli çevre düzenlemeleri gerçekleştiren Samsat Belediyesi İlçenin turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için düzenlediği programlar ile ziyaretçilere Samsat'ı tanıtmaya devam ediyor.

Gap Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'ın da iştirak ettiği , Adıyaman ve ilçelerinde görev yapan gazetecilerin yanı sıra Şanlıurfa'dan da gazetecilerin katıldığı programda Samsat'ı tanıtan Belediye Başkanı Halil Fırat, Samsat'ın tarihin çok eskilere dayanan kadim bir yerleşim yeri olduğunu belirterek; Samsat tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir yerleşim yeri. Atatürk Barajının yapımı ile birlikte su altında kalan eski Samsat bugün sahip olduğu doğal güzellikleri ve Sahabe Safvan bin Muattal'ın kabrine , Aze ile Zeze'nin aşk hikayesine ev sahipliği ile hem inanç hem de doğa turizmi açısından önemli değerlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu güzellikleri görmek, yaşamak için tüm vatandaşlarımızı Samsat'a bekliyoruz' dedi.

Tanıtım programına katılan gazeteciler ise Samsat'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerlerinin gerçekten muhteşem olduğunu belirterek programdan dolayı Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat'a teşekkür ettiler.