Haber Merkezi / İçerisinde güzel sanatlar, inovasyon, görsel sanatlar, zeka oyunları v edeğerler atölyeleri bulunan proje, 800 metrekare kapalı alana sahip olacak.
İki kattan oluşacak projenin zemin katında dört adet atölye, idari birimler ve gençlik merkezi, birinci katta ise dijital kütüphane, klasik kütüphane ve kafe yer alacak.
Şanlıurfa Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesindeki merkezi konumu nedeniyle gençlerin uğrak yeri olan Bahçelievler Gençlik Merkezi'nin yaklaşık 50 bin üyesi bulunuyor.
Tamamı 3 bin 932 metrekare olan Bahçelievler Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe'nin inşa edileceği alanda, inşaat sonrası yaklaşık 3 bin metrekare alan boş kalacak. Bu alanın bir kısmında ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Valiliği'nin ortak kararı ile bir spor salonu da yapılması planlanıyor. Spor salonu da inşa edildikten sonra kalan diğer kısımlar yeşil alan olarak değerlendirilecek.
Gençlik Merkezi Hizmetleri:
Bahçelievler Gençlik Merkezi'ndeki atölyelerde çok farklı alanlarda eğitimler veriliyor. Binlerce gencin zaman geçirdiği güvenli bir mekan olan merkezin atölyelerinde verilen eğitimlerin bazıları şöyle:
Güzel Sanatlar Atölyesi: Bağlama, gitar, ney, ritim, keman eğitimleri, koro çalışmaları ve Türk Halk Müziği yarışmaları hazırlıkları.
İnovasyon atölyesi: Bilişim üzerine çok yönlü eğitimler, bilgisayar kullanımı, ofis programları kullanımı başta olmak üzere, Kodadı 2023 eğitimleriyle oyun ve animasyon hazırlama, 3D tasarım yapma ve 3D yazıcı kullanımı, İHA ve drone eğitimi (simülatör ve gerçek uygulamalı), robotik eğitimi (LEGO araçları ve endüstriyel modellerle), web tasarımı (kodlama ve programcılık), mobil uygulama geliştirme dallarında eğitim veriliyor. Bu atölyede zaman zaman belirli konularda gençlerin münazara yapmaları, konu araştırmaları da sağlanıyor.
Görsel Sanatlar Atölyesi: Yağlı boya, kara kalem, karikatür, el sanatları, ebru eğitimleri verilmektedir. Ayrıca bu atölyede üniversitelerin yetenek sınavları için de gençlere hazırlık eğitimleri verilmektedir.
Zeka oyunları Atölyesi : Atölyede satranç ve mangala dışında uluslararası bir çok oyun eğitimi veriliyor. Bu eğitim, üniversite ve liselerde okuyan gönüllü öğrencilerle ekip halinde sürdürülüyor. Ayrıca çocukların mantık ve zeka gelişimi için bilgisayarda hazırlanmış sorularla yarışmalarda yapılıyor.
Değerler Atölyesi: Kur'an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere, hadis, namaz, abdest temizlik gibi eğitimler de veriliyor. Bunun yanı sıra gençlere değerlerle ilgili eğitimler verilerek, hasta ve yaşlı ziyaretleri, ağaç dikme, çevre temizliği gibi bir çok etkinlik gerçekleştiriliyor.