AA / Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Akçakale'de kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeli ailelerin çocukları, ülkelerinde tamamlayamadıkları eğitimlerini Türkiye'nin sağladığı imkanlar sayesinde çadır okulda sürdürüyor. Yaklaşık 2 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü okulda, Birleşmiş Milletler'in katkısıyla yaptırılan 12 derslikli prefabrik okul tamamlandı.
Çadır okulun müdürü Mustafa Başak yaptığı açıklamada, Suriye'den kaçmak zorunda kalan ve çadır kent dışında ilçede yaşayan Suriyeli öğrencilerin eğitimleri için ellerinden geldiği kadar çalıştıklarını belirtti.
Eğitimin devam ettiği çadır okulda Birleşmiş Milletler desteğiyle 12 derslikli bir prefabrik okul yaptırıldığını ifade eden Başak, şunları kaydetti:
"Bu okulumuzun yapımı tamamlandı ve önümüzdeki günlerde eğitim vermeye başlayacak. Suriyeli öğrencilerimizin çok daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için çaba harcıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Okulun Suriyeli öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz."